Følg Kia Bil Norge AS

Beste kvartal noensinne for Kia Motors Europe.

Nyhet   •   apr 17, 2019 11:11 CEST

Kia Motors er eneste merke i Europa med kontinuerlig vekst 10 år på rad.

Kia Motors noterer sitt beste salg i første kvartal i år noensinne. Det viser de siste tallene fra European Automobile Manufacturers Association (ACEA). Kia har solgt 132.174 biler (ACEA, EU and EFTA countries), en salgsøkning på 0,6%, og har økt sin markedsandel fra 3,1% til 3,2% sammenlignet med samme periode i 2018.

“Kias salg i Europa er bedre enn noen gang, og det er særlig de nye Ceed modellene som har bidratt til veksten. Nye ProCeed, en sporty shooting brake, solgte like bra bare i mars måned som utgående modell solgte hele 2018. Senere i år introduserer vi nok en ny Ceed, en crossover. Med vår utvikling og takten på lansering av nye modeller er vi i god posisjon til å sikre videre vekst i Europa”, sier Emilio Herrera, Chief Operating Officer for Kia Motors Europe.


Ceed salget øker
Ceed kombi og Ceed stasjonsvogn ble lansert I fjor, mens den sporty shooting braken ProCeed kom i januar i år. Salget av de nye Ceed modellene økte med 29% i første kvartal sammenlignet med 2018, fra 19.000 til 24.510 biler. Ceed er nest best solgte modell, mens kompakt SUV’en Sportage er nummer en for Kia i Europa; 32.354 biler ble registrert i første kvartal.

Økende andel elektrifiserte modeller
Kia har et stort utvalg i elektrifiserte modeller med både mild-hybrid, hybrid, plug-in hybrid og elektriske biler. Så langt i år er en av åtte Kia solgt i Europa elektrifisert. Niro er bestselgeren med 15.695 biler, en økning på 49,6% sammenlignet med første kvartal 2018. Optima Plug-in Hybrid solgte 1435 biler, en økning på 48,3%, og Sportage Mild Hybrid solgte 1.000 biler første kvartal.

Det er stor etterspørsel etter Kias to nye elbiler; e-Soul og e-Niro. Begge modeller er lansert i utvalgte markeder, mens flere land får modellene i løpet av året.

Videre vekst for Stinger, Stonic og Picanto
Også toppmodellen til Kia, samt de minste modellene, har god salgsøkning; Picanto øker med 13,8% og Stinger økte med 34,5%. Den lille crossoveren Stonic hadde en økning på 4,9% og er Kias fjerde best solgte modell bak Sportage, Ceed og Picanto.

Vekst i Norge
Som i Europa selger de nylanserte Ceed-modellene bra også i Norge, og har en nær doblet salget sammenlignet med første kvartal i fjor. Også kompakt suv’en Sportage øker med 70,5%. Bestselgende modell er Kia Niro, med den nylanserte elbilen e-Niro på topp foran hybrid og plug-in hybriden.

I slutten av mars ble nok en ny elbil lansert, e-Soul, en ny generasjon av ikoniske Kia Soul. e-Soul er nå i butikk hvor man kan se og prøvekjøre bilen, og de første bilene for utlevering til kunde er ventet i juli / august.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.