Følg Kia Bil Norge AS

Kia Motors offisiell partner av UEFA Europa League frem til 2021.

Nyhet   •   sep 21, 2018 13:07 CEST

Kia er offisiell partner til UEFA Europa League.

Kia Motors har inngått en tre års avtale som offisiell partner for UEFA Europa League. Sponsoratet løper frem til finalen i 2021-sesongen, og innebærer flere aktiviteter som vil bringe fotballfansen enda nærmere turneringen enn tidligere…

UEFA Europa League er verdens største fotballturnering for profesjonelle klubber. 48 klubber fra 27 land deltar, og totalt 205 kamper spilles i 2018-19 turneringen. Om lag 1 milliard seere følger turneringen på TV.

En av aktivitetene som introduseres er “Kia offisiell ballbærer” som gir unge fotballfans- og spillere mellom 8 og 12 år mulighet til å delta på kampen og bli offisiell ballbærer. Det skal være en ballbærer på hver av de 205 kampene som spilles, og for barna som velges ut blir dette en opplevelse for livet. De skal bære den offisielle matchballen ut på banen foran et fullsatt stadion sammen med dommere og spillere.

Kia støtter også UEFAs online spill, UEL Daily Fantasy, som ligger på www.UEFA.com. Her velger man spillere fra klubber som har kamp den dagen, og gir hver spiller poeng basert på hvor involvert de vil være i kampen, som målscoringer, målgivende pasning, antall kort etc. De som er med og spiller rankes ut fra sine resultater på et leaderboard, og hver dag kåres topplasseringer, hvor man kan vinne eksklusive fotball-relaterte premier.

I tillegg vil Kia ha ulike konkurranser hvor man kan vinne billetter til kampene, så også i Norge hvor de to klubbene som er videre til gruppespill er Rosenborg BK og Sarpsborg 08 FF.

Som offisiell partner ønsker Kia å øke oppmerksomheten rundt merkevaren, og engasjere et stort publikum av fotballfans. Kia har lang tradisjon som sponsor for store sportsarrangementer som FIFA World Cup, UEFA European Championship, og Copa América. Kia har også vært hovedsponsor for tennisturneringen Australian Open siden 2002, og støtter idrettsutøvere fra en rekke idrettsgrener i ulike land.

Til de tre UEFA Europa League finalene som spilles i 2019, 2020 og 2021 leverer Kia 90 biler som skal benyttes til transport av dommere, ofisielle delegater og spesielt inviterte. UEFA Europa League finalen spilles på Olympic Stadium i Baku, Azerbaijan 29. Mai 2019.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.