Følg Kia Bil Norge AS

​Kia vinner kvalitetsundersøkelse for andre året på rad.

Nyhet   •   jun 23, 2017 15:51 CEST

Kia Niro vant i klassen for små SUV'er

J.D. Powers 2017 Initial Quality Study (IQS) er en årlig kvalitetsundersøkelse av de ulike bilmerkene i USA. Rapporten for 2017 ble publisert i går, og Kia Motors topper listen - for andre året på rad. Kias resultat er det beste på 20 år – uavhengig av bilmerke.

Kia er bilmerket med færrest feil, og har forbedret resultatet med hele 11 poeng mot fjoråret. Kias resultat i år er det beste resultat for et bilmerke i de siste 20 år, og er drevet av førsteplasser i fem segmenter; Kia Soul (compact MPV), Kia Forte (compact car), Kia Cadenza (large Car), Kia Niro (small SUV) og Kia Sorento (midsize SUV). Kia Soul vant IQS-prisen i compact MPV segmentet for tredje året på rad og Cadenza ble toppscorer blant alle bilmodeller som var med i undersøkelsen. Med Optima og Sportage endte hver av de syv Kia modellene på enten første eller andre plass i sine respektive klasser.

"Da Kia gikk til topps i fjorårets J.D. Power Initial Quality Study, var det mange som satte spørsmålstegn ved om vi ville klare å opprettholde en så bra plassering. I dag har vi svaret på det. Kia tar første plass igjen med flere segmentprisvinnere enn noe annet bilmerke", sier Michael Sprague, Chief Operating Officer hos Kia Motors America. "Det faktum at hele modellporteføljen topper IQS-listen bekrefter Kias status som en førsteklasses bilprodusent og sier noe om de standarder som Kia jobber etter»

J.D. Power Initial Quality Study ble i år gjennomført for 31. gang, og analyserte svar fra 77.415 respondenter med 243 bilmodeller i 26 segmenter. Bilene ble vurdert på kjøreopplevelse, motor, gearkasse samt ulike kvalitetsproblemer rapportert inn av bileierne.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.