Følg Kia Bil Norge AS

Eksklusiv førvisning av Nye Kia Niro

Pressemelding   •   apr 20, 2016 10:04 CEST

I august kommer det en helt ny modell fra Kia, en tøff hybrid Crossover - Kia Niro. Vi har vært så heldige å få låne en av tre biler som er i Europa, og Niro skal nå rundt på en liten norgesturné innom noen av våre forhandlere. 

- Produksjonen starter i Korea i mai måned, så bilen vi har fått til Norge er en preproduksjonsbil som ble laget til messen i Genève i mars. Det er såpass tidlig at vi foreløpig ikke har fått prisene klare, men vi velger å sende Niro rundt til noen av våre forhandlere for en eksklusiv førvisning for kundene, sier Trond Eriksen, Produkt- og Salgsdirektør i Kia Bil Norge. 

- Hybridsalget er sterkt økende, og med Niro vil vi møte etterspørselen. Målet er å ta en stor del av hybridmarkedet i Norge med denne bilen. Niro Hybrid, og senere Plug-In Hybrid, er en modell som bør passe Norge perfekt; SUV-aktig design med alt av moderne utstyr, samt hengervekt på opptil 1300 kg er noe nordmenn etterspør. 

Designen er optimalisert for god aerodynamikk, og en forholdsvis lang akselavstand sikrer god innvendig plass. Niro ligger mellom Sportage og cee’d i størrelse, men innvendig kupéplass er like god som i Sportage. Batteriene ligger under baksetene så bagasjerommet er på gode 427 liter.

Niro er bygget på Kias første dedikerte miljøplattform, og har en attraktiv Crossover-design. Niro har en 1.6 liter bensinmotor, lithium-ion polymer batteripakke, 32 kW elektrisk motor og en sekstrinns dobbelclutch gearkasse. Samlet ytelse er på 141 hk, og CO2 utslipp fra 88 g/km.

I løpet av de neste fem årene vil Kia utvikle sin linje av miljøbiler fra dagens 4 til 11 modeller, og det starter med Kia Niro i august, og Optima Plug-in Hybrid som kommer senere på høsten.

Niro kommer til disse forhandlerne:

Bertel O. Steen Lørenskog, 20-21. april

Kia Ensjø, 23. april

Bertel O. Steen Asker &Bærum, 26. april

Buskerud Bilsenter, 28. april

MotorSør, Kristiansand, 30. april - 2. mai

Kia SørVest, Stavanger, 4. mai

Bertel O. Steen Bergen, Åsane. 7. mai

Bertel O. Steen Bergen, Minde, 9. mai

Kia Trondheim, 13. -14. mai

Autoria (Motorsenteret Ski), 20.-21. mai

Bertel O. Steen Jessheim, 26. mai

Kia Motors Corporation ble etablert i 1944 og er Koreas eldste produsent av motordrevne kjøretøy. Kia produserer mer enn 3 millioner biler per år ved 10 produksjons- og samlefabrikker i fem land. Salg og service skjer gjennom et nettverk av importører og forhandlere i 180 land. Kia har i dag mer enn 50,000 ansatte og en årlig omsetning på nesten 44 milliarder US dollar.

Kia Motors Europe er den Europeiske salgs- og markedsorganisasjonen til Kia Motors Corporation.Med hovedkontor i Frankfurt, Tyskland, betjenes 30 markeder i Europa.

Kia Bil Norge AS (www.kia.com) er ansvarlig for import og distribusjon av Kia i Norge, og er en del av Bertel O. Steen-konsernet.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.