Følg Kia Bil Norge AS

Elektrisk sparkesykkel i fremtidige Kia-modeller.

Pressemelding   •   aug 27, 2019 08:29 CEST

Fremtidige biler fra Kia kan få integrert elektrisk sparkesykkel med rekkevidde på inntil 20 km.

Hyundai Motor Group har utviklet en prototype på en elektrisk sparkesykkel. Planen er å integrere sparkesykkelen i fremtidige modeller fra Kia og Hyundai for å tilby kundene såkalt "last mile"-mobilitet. Den nye modellen er basert på et konsept som ble vist på messen CES i 2017.

Montert I bilen vil sparkesykkelen lades automatisk under kjøring, og være fulladet og klar til bruk ved parkering. Enkelt å kjøre videre med sparkesykkelen for eksempel i byer der parkering er vanskelig.

Den nye prototypen har fått bakhjulsdrift som gir bedre sikkerhet og stabilitet da vekten er flyttet bakover. Fronthjulet har fått fjæring for bedre kjørekomfort.. Den elektriske sparkesykkelen har et 10.5 Ah lithium batteri, som gir toppfart på 20 km/t og rekkevidde opp mot 20 km på en lading.

Sparkesykkelen er lettere og mer kompakt enn andre tilsvarende produkter på markedet, og er sammenleggbar. Med vekt på bare 7,7 kg er den enkel å bære med seg.  

Sparkesykkelen har et display som viser batteristatus og fart, og er utstyrt med stilige LED lys foran og bak. For videre utvikling planlegges et regenerativt bremsesystem for å øke rekkevidden med 7%.

En studie fra McKinsey & Company viser at trenden for ‘Last Mile”-mobilitet er økende, og at markedet i USA, Europa og Kina er forventet å vokse til 500 milliarder dollar innen 2030.

Kia Motors Corporation ble etablert i 1944 og er Koreas eldste produsent av motordrevne kjøretøy. Kia produserer mer enn 3 millioner biler per år ved 14 produksjons- og samlefabrikker i fem land. Salg og service skjer gjennom et nettverk av importører og forhandlere i 180 land. Kia har i dag mer enn 51,000 ansatte og en årlig omsetning på nesten 47 milliarder US dollar.

Kia Motors Europe er den Europeiske salgs- og markedsorganisasjonen til Kia Motors Corporation.Med hovedkontor i Frankfurt, Tyskland, betjenes 30 markeder i Europa.

Kia Bil Norge AS (www.kia.com) er ansvarlig for import og distribusjon av Kia i Norge, og er en del av Bertel O. Steen-konsernet.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.