Følg Kia Bil Norge AS

​Europapremiere for Kia e-Niro.

Pressemelding   •   okt 02, 2018 10:30 CEST

Kia e-Niro lanseres i Norge i desember

e-Niro er en crossover med sporty design, samtidig som den er praktisk - en type bil som er etterspurt i det norske markedet, spesielt i elektrisk versjon. e-Niro har en imponerende rekkevidde på 485 kilometer (WLTP), og konkurrerer derfor i nisjen hvor rekkeviddeangst er et ukjent begrep.

Designjusteringer
Kia har valgt å gjøre noen utvendige justeringer som bidrar til å minske luftmotstanden ytterligere, sammenlignet med tidligere Niro-søsken. Tigernese-grillen domineres av en ladeluke og en preget Niro-logo. Også luftinntakene og kjørelysene har fått ny design med blå trimming. Støtfangeren er nydesignet for bedre aerodynamikk, men fremdeles fungerer den som et klart signal om at dette er en Niro.

Også bak er den lett gjenkjennelig som den elektriske utgaven. Blå dekorlinjer får frem bilens linjer og sammen med ny design av LED-baklysene blir e-Niro lett gjenkjennelig på gata. e-Niro kan bestilles i ti forskjellige farger, og alle fargene komplimenterer de blå dekorlinjene som forsterker bilens design.

Nytt interiør tilpasset en moderne drivlinje
Innvendig oppleves bilen som stor for sin klasse. Også her skiller e-Niro seg fra sine søsken med et nytt senterkonsoll. Girstangen er erstattet av et girhjul, plassert akkurat der hånden hviler på armlenet. I samme området finnes også et panel med knappene for det elektroniske brekket, varme og kjøling i setene, rattvarme, kjøremodus, parkeringssensorer og bakkestartassistent. Som elbil byr e-Niro også på ekstra oppbevaringsplass under senterkonsollet.

De blå dekorlinjene finnes også i interiøret. I tillegg kan man velge mellom seks forskjellige farger i et stemningslys som belyser senterkonsollet og girhjulet. e-Niro leveres også med trådløs lading for mobiltelefon.

Spesialtilpasset skjerm
e-Niro har en 7 tommers berøringsskjerm som er spesialtilpasset elektrisk drivlinje. Her kan man finne nærmeste ladestasjon og følge med på rekkevidde og lading. Også CO2-utslipp sammenlignet med en lignende bil med fossil drivlinje, pr tur og gjennom hele livsløpet er tilgjengelig. Man kan også velge ønsket temperatur for avgang morgenen etter.

Konstruert som en elbil fra starten
Helt fra lansering av Niro i 2016 har modellen vært tiltenkt å komme i en elektrisk versjon. Derfor har den elektriske drivlinjen minimal påvirkning på benplass og romfølelse, inkludert bagasjerommet med en kapasitet på 451 liter. Der finnes også et eget rom for oppbevaring av ladekabel.

Rekkevidden på det 64 kWh litium-ion polymerbatteriet er oppgitt til 485 km på en lading målt etter WLTP standarden. Kia hevder at bilen kan klare opptil 615 kilometer i bykjøring, noe som kan måle seg med mange fossilbiler. 0-100 km/t går unna på kjappe 7,8 sekunder.

Bilen er full av teknologi som skal sørge for maksimal regenerering ved bremsing og nedoverbakker. Sjåføren får hele tiden relevant informasjon om hvordan kjøre mest mulig effektivt for å oppnå størst mulig rekkevidde. Man kan også selv regulere hvor mye bilen skal bremse ved hjelp av den elektriske motoren. Til det brukes det to paddles på baksiden av rattet.

e-Niro har også et varmesystem for batteriet som gjør at belastningen blir minst mulig når temperaturen synker. I tillegg kommer en varmepumpe som bidrar til å varme opp kupeen. Dette betyr at batteriet belastes mindre og dermed økes rekkevidden.

Ved å sette bilen i Eco-modus øker man rekkevidden ved å dempe akselerasjonen og ikke ta ut all kraft fra motoren. Modusene Normal og Sport sørger for den kraften man ønsker når det er nødvendig. Modusen påvirker også styringsrespons.

Lavt tyngdepunkt
Batteripakken er plassert lavt i bilen, mellom akslingene, noe som gir e-Niro et lavt tyngdepunkt, på linje med en sedan. Med den brede hjulstillingen får derfor bilen maksimal stabilitet og kjøreglede på svingete veier. e-Niro har en lav luftmotstand på 0,29 Cd og den er godt isolert for å for å redusere vei,- og hjulstøy.

Sikkerhet på topp
e-Niro er satt opp med det ypperste av sikkerhetssystemer for å sørge for trygg kjøring under alle forhold. Verdt å merke seg er Lane Following Assist som er nivå to på selvkjørende teknologi. Den registrerer biler foran seg samt vegmerkinger, slik at bilen holder seg i sin kjørebane. Systemet følger opp akselerasjon, bremsing og styring for å holde bilen på riktig sted, og er virksomt fra 0 til 130 km/t.

Solide garantier
Bilen produseres på Kias fabrikk i Korea og kommer i salg i slutten av 2018. Den har Kias syv års garanti/150 000 km som også dekker batteri og elmotor.

Samarbeid med Robert De Niro
Kia lanserte også i dag sitt europeiske markedssamarbeid med skuespiller Robert De Niro. Som en ambassadør for Kia vil De Niro spille på sin karakter og humor for å trekke oppmerksomhet til e-Niros mange fordeler.

KIA e-NIRO – TECHNICAL SPECIFICATIONS (EUROPE)

Body and chassis

Five-door, five-seater all-electric crossover, with steel and aluminium unitary construction bodyshell. An electric motor drives the front wheels via a single-speed reduction gear set, powered by a lithium-ion polymer battery pack.

Powertrain

Electric motor

Type Permanent magnet AC synchronous motor

Voltage 356 V (long) / 327 V (standard)

Max power 204 ps (150 kW) @ 3,800 – 8000 rpm (long-range)

136 ps (100 kW) @ 3,800 – 8000 rpm (standard)

Max torque 395 Nm (291.5 lb ft) @ 0 – 3,600 rpm (long-range)

Max torque 395 Nm (291.5 lb ft) @ 0 – 2,400 rpm (standard)

Long-range battery pack

Type Lithium-ion polymer

Voltage 356 V

Energy 64 kWh

Capacity 180 Ah

On-board charger 7.2 kW

Energy density (cell) 250 Wh / kg

Standard battery pack

Type Lithium-ion polymer

Voltage 327 V

Energy 39.2 kWh

Capacity 120 Ah

On-board charger 7.2 kW

Energy density (cell) 250 Wh / kg

Suspension and damping

Front

Fully-independent by subframe-mounted MacPherson struts, coil springs and gas-filled shock absorbers, with anti-roll stabiliser bar

Rear

Fully-independent by subframe-mounted double wishbones, coil springs and gas-filled shock absorbers, with anti-roll stabiliser bar

Steering

Type Electric motor-driven rack-and-pinion power steering

Steering ratio 13.3:1

Turns, lock-to-lock 2.5

Turning circle 5.3 metre

Brakes

Front 305 mm ventilated discs

Rear 300 mm solid discs

Parking brake Electronic parking brake

Wheels and tyres

Standard Alloy 17-inch, 215/55 R17 tyres

Spare Tyre mobility kit

Dimensions (mm)

Exterior

Overall length 4,375 Overall width 1,805*

Overall height 1,560 Wheelbase 2,700

Front overhang 885 Rear overhang 790

Ground clearance 155

*excluding door mirrors

Interior

1st row 2nd row

Head room 1,018 957

Leg room 1,059 914

Shoulder room 1,423 1,400

Hip room 1,364 1,228

Luggage capacity (litres, VDA)

Behind second row 451

Behind first row 1,405

Weights (kg)

Long-range Standard

Curb weight (max) 1,791 1,646

Curb weight (min) 1,737 1,592

Gross weight 2,230 2,080

Performance and range

Long-range Standard

Top speed (kph) 167 155

0-to-100 kph (sec) 7.8 9.8

Max vehicle range 485 km 312 km

Energy consumption 149 Wh / km 142 Wh / km

Kia Motors Corporation ble etablert i 1944 og er Koreas eldste produsent av motordrevne kjøretøy. Kia produserer mer enn 3 millioner biler per år ved 14 produksjons- og samlefabrikker i fem land. Salg og service skjer gjennom et nettverk av importører og forhandlere i 180 land. Kia har i dag mer enn 51,000 ansatte og en årlig omsetning på nesten 47 milliarder US dollar.

Kia Motors Europe er den Europeiske salgs- og markedsorganisasjonen til Kia Motors Corporation.Med hovedkontor i Frankfurt, Tyskland, betjenes 30 markeder i Europa.

Kia Bil Norge AS (www.kia.com) er ansvarlig for import og distribusjon av Kia i Norge, og er en del av Bertel O. Steen-konsernet.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.