Følg Kia Bil Norge AS

Helt nye Kia XCeed får heldigitalt instrumentpanel.

Pressemelding   •   jun 11, 2019 09:02 CEST

Kias nye crossover, XCeed, blir første modell med det nye heldigitale instrumentpanelet, flere modeller følger etter.

Kias helt nye crossover, XCeed, vil være første modell med Kias nye heldigitale instrumentpanel Supervision på 12.3 tommer. Nye XCeed vises for første gang 26. Juni, og kommer for salg senere i år.

“Vårt nye instrumentpanel Supervision er en av flere nyheter som vil bli tilgjengelig på nye XCeed. Instrumentpanelet gir fører et tydelig overblikk over viktig informasjon. Dette vil også introduseres i andre Kia-modeller etterhvert”, sier Emilio Herrera, Chief Operating Officer for Kia Motors Europa.


Ny høyoppløselig skjerm
Det nye instrumentpanelet i Kia XCeed består av en høyoppløselig skjerm på 1920x720-pixler som erstatter de  analoge instrumentene. 

Her vises blant annet informasjon om radio, telefonsamtaler og kontakter, samt mer inngående informasjon om kjøreturen, som drivstofforbruk. Man får også navigasjonshenvisninger, og varsler fra aktivt sikkerhetsutstyr og førerassistentsystemer som for eksempel tretthetsvarsel.

Når bilen stanses vises en grafikk av bilen i bevegelse, og en oppsummering av kjøreturen; tid og distanse kjørt, gjennomsnittlig drivstofforbruk, og estimert distanse man kan kjøre videre på gjenværende drivstoff.

Det nye Supervision instrumentpanelet vil være tilgjengelig som ekstrautstyr på XCeed, avhengig av utstyrsnivå.


Ulike kjøremodi
Som de andre modellene i Ceed-rangen vil nye XCeed ha Drive Mode Select system. Her kan fører velge mellom kjøremodus Normal og Sport som tilpasser bilens styring, gassrespons og girskifter. Det nye instrumentpanelet viser ulik grafikk og mer detaljert informasjon etter hvilket modus fører velger.


Fremtidens digitale instrumentpanel
Digitale skjermer er en nøkkelkomponent for å behandle data og vise informasjon fra mange kilder, og med sitt nye system er Kia godt forberedt for å inkludere fremtidig sikkerhets- og teknologiinformasjon i sine instrumentpaneler.

Skjermens grafiske egenskaper er ideell for informasjon fra elektrifiserte drivlinjer som fremover kommer i alle Kias modeller. 

Kia Motors Corporation ble etablert i 1944 og er Koreas eldste produsent av motordrevne kjøretøy. Kia produserer mer enn 3 millioner biler per år ved 14 produksjons- og samlefabrikker i fem land. Salg og service skjer gjennom et nettverk av importører og forhandlere i 180 land. Kia har i dag mer enn 51,000 ansatte og en årlig omsetning på nesten 47 milliarder US dollar.

Kia Motors Europe er den Europeiske salgs- og markedsorganisasjonen til Kia Motors Corporation.Med hovedkontor i Frankfurt, Tyskland, betjenes 30 markeder i Europa.

Kia Bil Norge AS (www.kia.com) er ansvarlig for import og distribusjon av Kia i Norge, og er en del av Bertel O. Steen-konsernet.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.