Følg Kia Bil Norge AS

Hyundai Motor Group inngår strategisk samarbeid med Rimac.

Pressemelding   •   mai 15, 2019 12:46 CEST

Mate Rimac, CEO i Rimac Automobili (tv) og Euisun Chung, Executive Vice Chairman i Hyundai Motor Group, under signering av samarbeidsavtalen.

Hyundai Motor Group og Rimac Automobili (Rimac) har inngått et strategisk samarbeid med hensikt om å bli ledende på high-performance elbiler. 

Avtalen innebærer at Hyundai Motor Group investerer totalt 80 millioner euro i Rimac, hvor Hyundai Motor Company og Kia Motors Corporation går inn med henholdsvis 64 millioner og 16 millioner euro. Det blir et tett samarbeid hvor man skal utvikle en elektrisk versjon av sportsbilen N fra Hyundai, samt en brenselcellebil, med mål om markedslansering på et senere stadium.

“Rimac er et innovativt selskap med høy kunnskap om high-performance elbiler,” sier Euisun Chung, Executive Vice Chairman i Hyundai Motor Group. “Deres bakgrunn som et startup-selskap, høye teknologisk ekspertise samt erfaring fra samarbeid med bilprodusenter gjør Rimac til en ideell partner for oss.”

“Vi er veldig imponert over Hyundai Motor Groups visjon og at de ønsker å være en "game changer" innen elektrifisering”, sier Mate Rimac, grunnlegger og CEO i Rimac. “Teknologisamarbeidet vil skape god verdi for begge parter, samt våre kunder. Rimac er fortsatt et ungt selskap, men vi vokser raskt. Vi ser en sterk investor og teknologipartner i Hyundai Motor Group, og tror samarbeidet vil gjøre oss i stand til å ta posisjonen som toppleverandør av elektriske komponenter til industrien.”

Rimac ble grunnlagt i Kroatia i 2009 av Mate Rimac. Det startet som et garasjeprosjekt med visjonen om å bygge en sportsbil for det 21. århudret. Siden har Rimac utviklet seg til et kompetansesenter med ekspertise på blant annet high-performance elektriske drivlinjer, ulike kontrollteknologier og batterisystemer.

Hyundai Motor Group vil lansere 44 elektrifiserte modeller innen 2025, og vil med hjelp av Rimac videreutvikle sin forskning og utvikling innen miljøvennlige drivlinjer. 

Kia Motors Corporation ble etablert i 1944 og er Koreas eldste produsent av motordrevne kjøretøy. Kia produserer mer enn 3 millioner biler per år ved 14 produksjons- og samlefabrikker i fem land. Salg og service skjer gjennom et nettverk av importører og forhandlere i 180 land. Kia har i dag mer enn 51,000 ansatte og en årlig omsetning på nesten 47 milliarder US dollar.

Kia Motors Europe er den Europeiske salgs- og markedsorganisasjonen til Kia Motors Corporation.Med hovedkontor i Frankfurt, Tyskland, betjenes 30 markeder i Europa.

Kia Bil Norge AS (www.kia.com) er ansvarlig for import og distribusjon av Kia i Norge, og er en del av Bertel O. Steen-konsernet.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.