Følg Kia Bil Norge AS

Hyundai og Kia inngår strategisk samarbeid med Vodafone.

Pressemelding   •   nov 13, 2018 16:34 CET

Ji Yun Kim (t.v.), Vice President ICT Technical Division, Hyundai Motor Group og Yen Yen Tan, President of Vodafone Global Enterprise Asia Pacific

Hyundai og Kia Motors har inngått et strategisk samarbeid med Vodafone som vil sikre europeiske kunder fullintegrerte og tilkoblede biler.

Bilprodusentene får tilgang til Vodafones tekniske ekspertise, og vil benytte deres IoT nettverk til å lansere nye tjenester og tilby kundene det siste innen telematikk. Det nye infotainment systemet innføres på enkelte modeller fra 2019, og vil gi kundene tjenester som oppdatert trafikksituasjon, parkerings- og stedstjenester, kjøretøy diagnostikk samt stemmestyring. Systemet virker med Android Auto og Apple CarPlay, og gir integrasjon med smarttelefon.

“Samarbeidet med Vodafone gir oss mulighet til å tilby våre kunder tilkobling når de er på farten, støttet av et omfattende europeisk datanettverk. Vi lanserer dette på enkelte modeller allerede neste år, og kundene vil hele tiden ha oppdatert og relevant informasjon”, sier Jungsik Suh, Senior Vice President for ICT Divisjonen i Hyundai Motor Group.

Vodafones direktør for IoT, Stefano Gastaut, er glad for samarbeidet. “Vi er stolte over å kunne jobbe med Hyundai og Kia Motors, og bidra til å forbedre kjøreopplevelsen for deres europeiske kunder. Vodafone har lang erfaring med å levere løsninger til bilindustrien, og vi er glade for å kunne inkludere Hyundai og Kia Motors som samarbeidspartnere”

Kia Motors Corporation ble etablert i 1944 og er Koreas eldste produsent av motordrevne kjøretøy. Kia produserer mer enn 3 millioner biler per år ved 14 produksjons- og samlefabrikker i fem land. Salg og service skjer gjennom et nettverk av importører og forhandlere i 180 land. Kia har i dag mer enn 51,000 ansatte og en årlig omsetning på nesten 47 milliarder US dollar.

Kia Motors Europe er den Europeiske salgs- og markedsorganisasjonen til Kia Motors Corporation.Med hovedkontor i Frankfurt, Tyskland, betjenes 30 markeder i Europa.

Kia Bil Norge AS (www.kia.com) er ansvarlig for import og distribusjon av Kia i Norge, og er en del av Bertel O. Steen-konsernet.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.