Følg Kia Bil Norge AS

Kia bekrefter rekkevidde på hele 485 kilometer for nye Niro Electric

Pressemelding   •   sep 19, 2018 14:57 CEST

Crossoveren Niro Electric lanseres i Norge i desember med rekkevidde på opptil 485 km.

Helt nye Kia Niro Electric vil få rekkevidde opp til hele 485 km når den kommer for salg i Europa i desember 2018. Kias første elektriske crossover vil avdukes med europeiske spesifikasjoner under Paris Motorshow 2. Oktober.

Europeisk typegodkjenning etter WLTP kombinert kjøresyklus bekrefter rekkevidde på hele 485 km med batteriet på 64 kWh. Ser man på WLTPs testsyklus ‘urban’ er Niro Electric kapabel til å kjøre opp til hele 615 km. Ved lading på 100 kW hurtiglader vil det kun ta 54 minutter å lade batteriet fra 0-80%.

Niro Electric er en crossover med tøff og sporty design, godt med plass og praktiske egenskaper. Batteriet på 64 kWh pares med en motor på 150 kW (204 hk), 395 Nm dreiemoment, som gir en akselerasjon fra 0-100 km/t på 7.8 sekunder. Den mindre batteripakken på 39.2 kWh leveres med en 100 kW (136 hk) motor, med samme dreiemoment. Som sine hybrid-søsken leveres Niro Electric med forhjulstrekk.

Niro Electric er meget godt utstyrt, og kommer med flere teknologier som forbedrer batterieffektivitet og rekkevidde, blant annet regenerering ved bremsing, Coasting Guide Control (CGC), og Predictive Energy Control (PEC). Teknologiene er koblet til navigasjonssystemet og tar hensyn til kommende svinger og topografiske endringer, og foreslår når fører bør slippe gass og bremse for å samle ekstra energi til batteriet.

Niro Electric kommer selvfølgelig med Kias ledende 7-års / 150.000 km Garanti. 

Kia Motors Corporation ble etablert i 1944 og er Koreas eldste produsent av motordrevne kjøretøy. Kia produserer mer enn 3 millioner biler per år ved 14 produksjons- og samlefabrikker i fem land. Salg og service skjer gjennom et nettverk av importører og forhandlere i 180 land. Kia har i dag mer enn 51,000 ansatte og en årlig omsetning på nesten 47 milliarder US dollar.

Kia Motors Europe er den Europeiske salgs- og markedsorganisasjonen til Kia Motors Corporation.Med hovedkontor i Frankfurt, Tyskland, betjenes 30 markeder i Europa.

Kia Bil Norge AS (www.kia.com) er ansvarlig for import og distribusjon av Kia i Norge, og er en del av Bertel O. Steen-konsernet.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.