Følg Kia Bil Norge AS

Kia e-Niro på norgesbesøk.

Pressemelding   •   okt 29, 2018 12:19 CET

Irene Solstad, Adm.direktør i Kia Bil Norge, er glad for å kunne vise frem e-Niro.

Kias nye elbil, E-Niro, er denne uken på snarvisitt i Norge, før de første bilene kommer til butikk i løpet av desember. - Det er veldig gøy å endelig kunne vise frem bilen til våre forhandlere og mange av de interesserte som har satt seg på reservasjonslisten for bilen. De neste to ukene skal bilen ut på en liten norgesturne og vil vises frem i noen byer, sier Irene Solstad, Adm. direktør i Kia Bil Norge.

Kia e-Niro er en SUV med tøff og sporty design, godt med plass og praktiske egenskaper. Med batteripakken på 64kWh vil rekkevidde være opp til hele 485 km målt etter WLTP kombinert kjøresyklus. Batteriet pares med en motor på 150 kW (204 hk), og har 395 Nm dreiemoment, som gir en akselerasjon fra 0-100 km/t på 7.8 sekunder. Ved lading på 100 kW hurtiglader vil det kun ta 54 minutter å lade batteriet fra 0-80%.

De første bilene vil være godt utstyrt

De første 1000 bilene som leveres til Norge er alle First Edition med alt av utstyr og batteripakken på 64 kWh. Veil. pris på modellen vil være kr. 377.400,-

Bilen er meget godt utstyrt og har alt av det siste av sikkerhetsteknologi og førerassisterende systemer, som blant annet Lane Following Assist, autonom kjøring på nivå 2

Norge er et av få prioriterte land som vil lansere e-Niro

De første bilene ankommer Norge i desember, og vil gå som demonstrasjonsbiler til forhandlerne. Neste forsendelse med 100 biler kommer på nyåret, og de første kundene får bilen sin i løpet januar.

-Antall biler vi får til Norge i 2019 er foreløpig noe usikkert, men etter det vi vet nå vil det være ca. 2000 biler, det kan bli færre og det kan bli flere. Vi ønsker selvfølgelig å skaffe så mange biler som mulig til våre kunder. Dette er vår hovedprioritet om dagen, sier Irene Solstad.

-Norge er at av få prioriterte land i Europa som får lansere e-Niro nå. Den norske elbilpolitikken er så effektiv at etterspørselen etter elbiler ligger langt foran det bilprodusentene har klart å forutse, vi kan si at politikken løper foran teknologien.

Kia er en av få bilprodusenter som satser bredt på flere alternative drivlinjer, og mener flere ulike miljøvennlige drivlinjer vil sameksistere fremover. I dag tilbyr Kia 4 ulike miljøvennlige teknologier med Mildhybrid(48V), Hybrid, plug-in hybrid, og rene elbiler

Innen 2025 vil Kia tilby totalt 16 modeller med alternative drivlinjer med 5 nye hybrider, fem nye plug-in hybrider, 5 elbiler og en hydrogenbil som kommer innen 2020.

Kia Motors Corporation ble etablert i 1944 og er Koreas eldste produsent av motordrevne kjøretøy. Kia produserer mer enn 3 millioner biler per år ved 14 produksjons- og samlefabrikker i fem land. Salg og service skjer gjennom et nettverk av importører og forhandlere i 180 land. Kia har i dag mer enn 51,000 ansatte og en årlig omsetning på nesten 47 milliarder US dollar.

Kia Motors Europe er den Europeiske salgs- og markedsorganisasjonen til Kia Motors Corporation.Med hovedkontor i Frankfurt, Tyskland, betjenes 30 markeder i Europa.

Kia Bil Norge AS (www.kia.com) er ansvarlig for import og distribusjon av Kia i Norge, og er en del av Bertel O. Steen-konsernet.

Kommentarer (1)

    Man kan ikke si at KIA satser bredt på alternative drivlinjer. Hvis vi antar at prioriterte land (tallet 4 er nevnt et sted) får 2 000 til 2 500 biler hver i løpet av 2019 utgjør satsingen ca 0,3% av årsproduksjonen. Alternativt får Norge bare en liten andel av eksporterte biler.
    På den annen side, med prisingen av bilen sørger man jo for at etterspørselen går ned og tilpasser seg produksjonsviljen.

    - Sigmund Hansen - 29-10-2018 15:55 CET

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.