Følg Kia Bil Norge AS

Kia Motors Europe utnevner ny toppsjef.

Pressemelding   •   apr 12, 2018 06:42 CEST

Emilio Herrera blir ny toppsjef i Kia Motors Europe

Emilio Herrera er utnevnt til ny Chief Operating Officer, COO, i Kia Motors Europe. Han etterfølger Michael Cole, som går over i en annen sentral stilling Kia Motors Corporation. Mr. Herrera vil jobbe på Kias europeiske hovedkontor i Frankfurt, Tyskland, og vil samarbeide tett med Kia Motors Europes President, Mr. Yong Kew Park.

Emilio Herrera får det overordnede ansvaret for Kias salgsmål på mer enn 500,000 biler i Europa i 2018. Han vil også ha ansvaret for lanseringen av nye avanserte drivlinjer, med hele 16 nye modeller med alternative drivlinjer innen 2025, inkludert en ny brensecellebil i 2020.

Emilio Herrera har over 20 års erfaring i europeisk bilindustri. Siden desember 2012 har han vært administrerende direktør for Kia Motors Spania, hvor Kia har vært det raskest voksende volummerket med et salg som har mer enn doblet seg mellom 2013 og 2017. Før dette var Mr. Herrera administrerende direktør for Kia Motors i Belgia. Mr. Herrera er født i Lausanne i Sveits i 1961, og ble uteksaminert fra Katholieke Universiteit Leuven i Belgia i 1984 innen Lingvistikk og Kommunikasjon, og snakker seks språk.

Michael Cole har vært Chief Operating Officer for Kia Motors Europe siden november 2012. I løpet av disse årene har Kia hatt en salgsøkning på 40% i Europa, og har gjort det langt bedre enn den generelle veksten i markedet på 27%. I 2013 solgte Kia Motors Europe 337.972 biler og hadde en markedsandel på 2.7%. I 2017 endte salget på 472.125 biler og en markedsandel på 3.0%. I 2018 er ytterligere vekst med en markedsandel på 3.1% i januar og februar. Kia Motors vil komme med mer detaljer om Coles nye rolle på et senere tidspunkt.

“Jeg har virkelig hatt en fin tid i Frankfurt, hvor jeg har tatt del i Kias salgsvekst, økende markedsandel og merkevarekjennskap i hele Europa. Jeg vil takke teamet her og i resten av avdelingene i Europa for all hjelp og støtte de siste seks årene. Det har vært en fornøyelse å jobbe med så flinke og dedikerte mennesker», sier Michael Cole.

“Under Michaels ledelse har Kia tatt en sterk posisjon i Europa, og jeg gleder meg til å fortsette samme gode trend. En rekke nye modeller og drivlinjer vil gi oss muligheter for å øke salget og vår markedsandel ytterligere i årene som kommer», uttaler Emilio Herrera. 

Kia Motors Corporation ble etablert i 1944 og er Koreas eldste produsent av motordrevne kjøretøy. Kia produserer mer enn 3 millioner biler per år ved 14 produksjons- og samlefabrikker i fem land. Salg og service skjer gjennom et nettverk av importører og forhandlere i 180 land. Kia har i dag mer enn 51,000 ansatte og en årlig omsetning på nesten 47 milliarder US dollar.

Kia Motors Europe er den Europeiske salgs- og markedsorganisasjonen til Kia Motors Corporation.Med hovedkontor i Frankfurt, Tyskland, betjenes 30 markeder i Europa.

Kia Bil Norge AS (www.kia.com) er ansvarlig for import og distribusjon av Kia i Norge, og er en del av Bertel O. Steen-konsernet.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.