Følg Kia Bil Norge AS

​Kia Motors introduserer dieselmotor med 48V mild-hybrid drivlinje.

Pressemelding   •   mai 15, 2018 11:14 CEST

Kia lanserer mild-hybrid drivlinje som kan tilpasses både diesel og bensinmotorer.

Kia Motors introduserer dieselmotor med 48V mild-hybrid drivlinje i andre halvår i 2018.
Den nye EcoDynamics+ drivlinjen reduserer CO2-utslipp fra forbrenningsmotoren ved å bidra med elektrisk kraft fra et 48 volts batteri under akselerasjon, og gir også gjennom en mild-hybrid startgenerator (MHSG) mulighet til å forlenge tiden forbrenningsmotoren kan være avslått under kjøring.

Den nye EcoDynamics+ mild-hybrid teknologien er en kostnadseffektiv løsning, og kan integreres i eksisterende drivlinjer uten å gå utover de praktiske egenskaper eller design ved bilen. Dette er helt i tråd med Kias mål om å lage innovative biler som er gunstige for kundene.

Kia Sportage vil være den første modellen som kommer med den nye EcoDynamics+ mild-hybrid drivlinjen senere i år. Tredje generasjon Kia Ceed vil få drivlinjen fra 2019.


Første nye drivlinje i Kias miljøstrategi
Drivlinjen med 48V mild-hybrid er den første som lanseres som en del av Kias strategi innen elektrifisering. Med introduksjonen av 48-volts drivlinjen er Kia den første bilprodusenten som tilbyr kundene hybrid, plug-in hybrid, elektrisk, og 48-volt teknologi i sin modellrange. Kia vil lansere 16 nye modeller med alternative drivlinjer innen 2025, inkludert fem nye hybrider, fem nye plug-in hybrider, fem elbiler, samt en brenselcelle bil som kommer i 2020.

Med den nye drivlinjen med 48V mild-hybrid vil Kia tilby renere dieselmotorer. Systemet kombineres med Kias Selective Catalytic Reduction (SCR) teknologi (Urea/AdBlue), og vil reduserer CO2-utslipp med opp til 4% etter den nye målestandarden WLTP, Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure , og opp til 7% etter NEDC, New European Driving Cycle*. (*Testet med WLTP og konvertert tilbake til NEDC).


EcoDynamics+ diesel mild-hybrid teknologi
Kias mild-hybrid teknologi har et 0.46 kWh 48-volt lithium-ionbatteri og en ny mild-hybrid startgenerator (MHSG). Starteren kontrolleres elektronisk via en inverter, og systemet veksler sømløst mellom to modus; ‘motor’ og ‘generator’. Under akselerasjon vil MHSG- enheten gi opp til 10kW med elektrisk ytelse i ‘motor’ modus, som reduserer belastningen på motoren og gjennom det reduserer utslippene. I ‘generator’ modus regenereres energi som lader batteriene når gassen slippes opp og under bremsing.


Ny teknologi tilpasses eksisterende drivlinjer og arkitektur
Den nye teknologien er kompakt og kan forholdsvis enkelt tilpasses eksisterende modeller. Avhengig av modell vil batteriet på 48V plasseres under gulvet i bagasjerommet.

Kias EcoDynamics+ diesel mild-hybrid drivlinje er kompatibel både med manuell- og automatgear, og forhjulsdrift, bakhjulsdrift samt firehjulsdrift. Drivlinjen vil også tilpasses for bensinmotorer. Mer detaljerte planer for bruken av den nye mild-hybrid teknologien vil komme de neste månedene.

Kia Motors Corporation ble etablert i 1944 og er Koreas eldste produsent av motordrevne kjøretøy. Kia produserer mer enn 3 millioner biler per år ved 14 produksjons- og samlefabrikker i fem land. Salg og service skjer gjennom et nettverk av importører og forhandlere i 180 land. Kia har i dag mer enn 51,000 ansatte og en årlig omsetning på nesten 47 milliarder US dollar.

Kia Motors Europe er den Europeiske salgs- og markedsorganisasjonen til Kia Motors Corporation.Med hovedkontor i Frankfurt, Tyskland, betjenes 30 markeder i Europa.

Kia Bil Norge AS (www.kia.com) er ansvarlig for import og distribusjon av Kia i Norge, og er en del av Bertel O. Steen-konsernet.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.