Følg Kia Bil Norge AS

Kia Motors med ny teknologi: Separated Sound Zone.

Pressemelding   •   aug 13, 2018 12:55 CEST

Separated Sound Zone gjør det mulig å tilpasse lyden i bilen til hver enkelt passasjer.

Kia Motors Corporation viser neste generasjon av teknologien Separated Sound Zone (SSZ) som gir et lydbilde skreddersydd til passasjerenes individuelle behov.

SSZ er en lydisolerende teknologi som gjør at fører og passasjer kan høre musikk eller snakke i telefonen, uten at dette forstyrrer de andre i bilen. Høyttalerne har teknologi som benytter vitenskapelig prinsipper for å redusere eller øke nivå på lydbølger. Dette nøytraliserer overlappingen av lyder som høres i hvert sete, og skaper den samme effekten som eksisterende støyskjermingsystemer, men uten behov for hodetelefoner.

“Fremtidens kunder vil etterspørre mer spesialtilpassede muligheter for underholdning i bilene. Med teknologiske innovasjoner som Separated Sound System tror jeg vi vil gjøre bilene våre mer komfortable og attraktive», sier Kang-duck Ih, Research Fellow på Kias NVH forskningslaboratorie.

I dag velger man gjerne hodetelefoner for å høre på sin egen musikk uten å forstyrre de andre i bilen. Men dette er ikke ideelt når man skal snakke med sine medpassasjerer. I en bil utstyrt med SSZ teknologi kan alle koble til sin smarttelefon via Bluetooth, og høre på sin egen musikk uten at de andre blir forstyrret, samtidig som det er mulig å snakke sammen.

Lyd fra telefonsamtaler kan også isoleres, selv når man benytter hands-free. Den banebrytende teknologien eliminerer også unødvendige lyder for passasjerene som navigasjon eller andre varsler, samtidig som disse er hørbare for fører, veldig praktisk om man for eksempel har med seg sovende barn i bilen.

SSZ teknologien har vært under utvikling siden 2014, og det produksjonsklare systemet forventes i løpet av ett til to år. For en illustrasjon av Separated Sound Zone teknologi, vennligst se her: https://youtu.be/lokXL8qyu1c

Kia Motors Corporation ble etablert i 1944 og er Koreas eldste produsent av motordrevne kjøretøy. Kia produserer mer enn 3 millioner biler per år ved 14 produksjons- og samlefabrikker i fem land. Salg og service skjer gjennom et nettverk av importører og forhandlere i 180 land. Kia har i dag mer enn 51,000 ansatte og en årlig omsetning på nesten 47 milliarder US dollar.

Kia Motors Europe er den Europeiske salgs- og markedsorganisasjonen til Kia Motors Corporation.Med hovedkontor i Frankfurt, Tyskland, betjenes 30 markeder i Europa.

Kia Bil Norge AS (www.kia.com) er ansvarlig for import og distribusjon av Kia i Norge, og er en del av Bertel O. Steen-konsernet.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.