Følg Kia Bil Norge AS

​Kia Motors presenterer visjon for fremtidig mobilitet på CES 2018.

Pressemelding   •   jan 09, 2018 06:35 CET

Niro EV Concept ble avduket på CES i Las Vegas i natt.

I natt norsk tid presenterte Kia Motors sin visjon for fremtidig mobilitet på elektronikkmessen 2018 Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas. Kia viser en rekke nye teknologier som inngår i strategien de kaller ‘ACE’ hvor bilene blir Autonome, Connected og Eco/Elektriske. Kia deler også planer om å lansere sin bildelingsløsning ‘WiBLE’ i Europa i 2018.

“‘Boundless for all’ er navnet på Kias visjon for fremtiden, hvor Kia ser for seg en bredere løsning på mobilitet enn ideen om at en bil kun er et fremkomstmiddel. Kias ‘ACE’ strategi baserer seg på tre kjerneelementer, som presenterer Kias visjon for fremtidig persontransport:

 • Autonom – Kia vil kommersialisere nivå 4 med testing av selvkjørende biler i Smartbyer i 2021
 • Connected – innen 2025 vil Kia innføre connected car teknologi i alle segmenter, og alle modeller skal være connected car innen 2030
 • Eco/Electric – innen 2025 vil Kia ha totalt 16 modeller med miljøvennlige drivlinjer, som inkluderer en rekke nye hybrider, plug-in hybrider og elektriske biler. I tillegg lanseres en helt ny brenselcelle-bil i 2020.

 • 16 elektrifiserte bilen innen 2025

  Kia fortsetter å utvikle sin miljøvennlige modell-linje, og vil innen 2025 tilby totalt 16 elektrifiserte biler inkludert en brenselscelle bil som lanseres i 2020.

  “Innen 2025 vil Kia ha totalt 16 avanserte drivlinjer; fem nye hybrid- og ladbare hybrider, fem elbiler og en brenselcelle bil som kommer i 2020” sier Dr. Woong-chul Yang, Vice Chairman and Head of Kia R&D Centre.

  I 2019 vil Kia gjennomføre en storskala test for selvkjørende biler på offentlige veier, som vil bane vei for kommersiell produksjon av teknologien. Målet er selvkjørende biler på nivå 4 i smarte byer fra 2021 med et nytt Smart City pilotprosjekt.


  Viser ny elektriske konseptbil, Niro EV Concept, på messen.

  Niro EV Concept er en elektrisk kompakt SUV med aerodynamisk karosseri som henter inspirasjon fra dagens Niro. Konseptbilen har ny teknologi som forbedrer sikkerhet for fotgjengere, Active Pedestrian Warning System (APWS). Det er et aktivt varsel som har en kombinasjon av kamera og høyttalere i front og gjenkjenning av et objekt. Om systemet gjenkjenner en fotgjenger eller syklist som krysser foran bilen, vil høyttalerne gi et lydvarsel som gjør personen oppmerksom på bilens nærvær. Konseptbilen har også et nytt interaktivt lyssystem som gir passasjerer og fotgjengere en intuitiv visuell kommunikasjon med bilen.

  Interiøret er enkelt, minimalistisk og digitalt, og skaper bedre brukerinteraksjon med ny teknologi og løsninger. Dashbordet er designet med en horisontal layout og interiøret er holdt i sølv, grått og bronse.

  Niro EV Concept har neste generasjon elektriske drivlinje og har et 64 kWh lithium-polymer batteri koblet med en 150 kW electrisk motor. Elektrisk rekkevidde oppgis til 383 kilometer.


  Interaktiv utstilling

  Kias interaktive stand, ‘Beyond Autonomous Driving’, kombinerer eksisterende og fremtidig teknologi som viser veien videre for mobilitet, støttet av introduksjonen av kommende autonome teknologier.

  På standen vises tre interaktive kupéer som viser hvordan Kia vil inkludere ny teknologi for å forbedre kommunikasjon og interaksjon mellom passasjer og bil. Blant annet ny og avansert førerassisterende teknologi, helt nye HMI funksjoner, samt verdens første integrerte 5G-løsning. Besøkende kan oppleve alt i Virtual Reality (VR) simulator, og hvordan biler kan kobles mot andre kjøretøy i et urbant miljø.

  Blant annet kontrolleres infotainmentsystemet og klimaanlegget med berøring på rattet. Føreren kan ‘swipe’ langs et perforert område hvor bevegelser skifter mellom ulike sanger, justerer volum, og tilpasser ventilasjonen.

  HMI gjør at fører kan «logge inn» i bilen ved hjelp av ansikt- eller stemmegjenkjenning. Teknologien er utviklet i samarbeid med Amazon Web Services (AWS), og justerer bilens innstillinger basert på tidligere individuelle preferanser.

  Kia viser også en egenutviklet lydteknologi som isolerer lyden til de ulike seteradene. Passasjerer foran og bak kan høre på hver sin musikk samtidig uten å forstyrre de andre i bilen. Systemet har åtte høyttalere installert I nakkestøttene, som samtidig gir lyd for hver seterad og benytter lydisolerende teknologi for å stenge av lyd fra de andre seteradene. Dette vil forbedre passasjerkomforten i fremtidige produksjonsmodeller.

  .

  Bildelingstjenesten WiBLE lanseres Europa i 2018

  Kia deker også sine planer for å lansere sin bildelingstjeneste ‘WiBLE’ til nye regioner. (WiBLE er trukket sammen av ‘Widely Accessible’). Tjenesten ble lansert i Korea i 2017, og vil introduseres i enkelte europeiske markeder og byer fra sent 2018.

  I Korea, har brukere av WiBLE tilgang til biler som Soul Electric, Niro hybrid og større biler. Man får tilgang til tjenesten via en app, og betaler for tiden bilen har vært i bruk. I Europa vil man ha mulighet for å leie bilen en vei, og man trenger ikke returnere bilen til startstedet. Dette for å gjøre det enklest mulig for kunde og gi mest valuta for pengene. De første stedene som får tjenesten i Europa kunngjøres senere i 2018.

  Kia Motors Corporation ble etablert i 1944 og er Koreas eldste produsent av motordrevne kjøretøy. Kia produserer mer enn 3 millioner biler per år ved 14 produksjons- og samlefabrikker i fem land. Salg og service skjer gjennom et nettverk av importører og forhandlere i 180 land. Kia har i dag mer enn 51,000 ansatte og en årlig omsetning på nesten 45 milliarder US dollar.

  Kia Motors Europe er den Europeiske salgs- og markedsorganisasjonen til Kia Motors Corporation.Med hovedkontor i Frankfurt, Tyskland, betjenes 30 markeder i Europa.

  Kia Bil Norge AS (www.kia.com) er ansvarlig for import og distribusjon av Kia i Norge, og er en del av Bertel O. Steen-konsernet.

  Kommentarer (0)

  Legg til kommentar

  Kommentar

  Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.