Følg Kia Bil Norge AS

Kia og Hyundai investerer i Aurora.

Pressemelding   •   jun 13, 2019 15:35 CEST

Hyundai Motor Group og Aurora Innovation Inc. kunngjorde denne uken at de vil styrke det strategiske samarbeidet som ble inngått mellom partene i 2018, dette for å sette fart på utviklingen av teknologi til selvkjørende biler. 

Både Kia Motors Corporation og Hyundai Motor Company vil investere i Aurora, som vil intensivere forskningen og arbeidet med å bygge en optimal plattform for Kia og Hyundais autonome biler.

“Aurora er en ledende innovatør på selvkjørende teknologi og vi ser frem til å få et enda tettere samarbeid”, sier Youngcho Chi, President and Chief Innovation Officer i Hyundai Motor Group. “Å samarbeide tett med ledende bedrifter vil hjelpe oss med å utvikle selvkjørende biler som både er attraktive, innovative og sikre for våre kunder.”

Aurora ble grunnlagt i 2017 og har raskt tatt en ledende plass innen selvkjørende teknologi. Blant Auroras investorer er Amazon, Sequoia og Greylock. Systemet Aurora Driver består av lidar, radar, kameraer og computere med systemer som gjør det i stand til å tolke omgivelsene. Med integrasjon av Aurora Driver vil bilene bedre evnen til å overvåke, reagere og tilpasse seg de ulike omgivelsene.

Hyundai Motor Groups fremdriftsplan inkluderer kommersialisering av biler med autonom kjøring på nivå 4 innen 2021 med en pilottest med autonome robo-taxis i såkalt smarte byer.

Kia Motors Corporation ble etablert i 1944 og er Koreas eldste produsent av motordrevne kjøretøy. Kia produserer mer enn 3 millioner biler per år ved 14 produksjons- og samlefabrikker i fem land. Salg og service skjer gjennom et nettverk av importører og forhandlere i 180 land. Kia har i dag mer enn 51,000 ansatte og en årlig omsetning på nesten 47 milliarder US dollar.

Kia Motors Europe er den Europeiske salgs- og markedsorganisasjonen til Kia Motors Corporation.Med hovedkontor i Frankfurt, Tyskland, betjenes 30 markeder i Europa.

Kia Bil Norge AS (www.kia.com) er ansvarlig for import og distribusjon av Kia i Norge, og er en del av Bertel O. Steen-konsernet.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.