Følg Kia Bil Norge AS

Kia på første plass i den amerikanske kvalitetsundersøkelsen fra J.D.Power

Pressemelding   •   jun 24, 2016 09:49 CEST

Kia Sportage

Kia Motors topper kvalitetsundersøkelsen J.D. Power 2016 Initial Quality Study (IQS) i USA, og er første ikke-premium merke som vinner på 27 år. Kia-eiere rapporterer færre feil med bilene de første 90 dagene enn alle andre bilmerker. Sportage og Soul kåres som beste biler i sine segmenter, og ytterligere tre Kia-modeller, Rio, Forte og Sorento, får topp tre-plassering.

“Å vinne denne undersøkelsen i konkurranse med alle merker er et resultat av en årelang fokus på kvalitet og stadig forbedringer. Dette er våre kunders tilbakemeldinger, og det er den beste bekreftelsen for oss”, uttaler Michael Sprague, COO, Kia Motors America.

Kias salg på det amerikanske markedet har hatt en jevn økning de fire siste årene, og har nå passert 600.000 biler årlig. Resultatene i J.D. Powers kvalitetsundersøkelse har også bedret seg kraftig de siste årene; i 2013 lå Kia på topp 10 listen, mens det i 2015 ble en 2. plass totalt, og nummer en av ikke-premium merkene.

Også i Europa øker Kia salget, og holder stø kurs mot rekordsalg i 2016. I mai ble det solgt 39.445 biler, en økning på 15.9% sammenlignet med mai 2015. Hittil i år har Kia solgt 188.329 biler i Europa, det er “all time high” og opp 15% fra samme periode i fjor. 

En av Kias bestselgere i Europa, Sportage, har nylig vært testet i Auto Motor und Sports strenge 2-års test. Det tyske bilbladet utfordret Kias kvalitet med en 100.000-kilometer holdbarhetstest. Kia Sportage kom ut som beste SUV noensinne, uten en eneste feil.

Den årlige kvalitetsundersøkelsen J.D. Power IQS gjennomføres nå for 30. gang og samler svar fra kunder med biler i 26 segmenter. Bileierne evaluerer kjøreegenskaper, motor og gearytelser og flere kvalitetsrelaterte problemer de første 90 dager av bilholdet.

Kia Motors Corporation ble etablert i 1944 og er Koreas eldste produsent av motordrevne kjøretøy. Kia produserer mer enn 3 millioner biler per år ved 10 produksjons- og samlefabrikker i fem land. Salg og service skjer gjennom et nettverk av importører og forhandlere i 180 land. Kia har i dag mer enn 50,000 ansatte og en årlig omsetning på nesten 44 milliarder US dollar.

Kia Motors Europe er den Europeiske salgs- og markedsorganisasjonen til Kia Motors Corporation.Med hovedkontor i Frankfurt, Tyskland, betjenes 30 markeder i Europa.

Kia Bil Norge AS (www.kia.com) er ansvarlig for import og distribusjon av Kia i Norge, og er en del av Bertel O. Steen-konsernet.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.