Følg Kia Bil Norge AS

​Kia passerer 400.000 solgte biler i Europa

Pressemelding   •   nov 30, 2016 15:06 CET

Kia Niro har gjort stor suksess siden lansering i august.

Kia Motors passerte i dag 400.000 solgte biler i Europa hittil i år, og er foran salget for hele 2015 som var på 384.790 biler. Markedsandelen er nå på 2,9 %*, men målet i år er å nå 3%.

Introduksjonen av flere nye modeller har vært med på å øke salget betydelig i 2016.

Kias nye crossover, Niro, har hatt en meget bra start siden lanseringen i juli med over 23.000 bestillinger. Litt senere i sommer ble flere nye Optima-modeller introdusert; stasjonsvogn, sedanen som Plug-in hybrid, samt flere GT-varianter.

Salget av Optima har økt med 214% sammenlignet med samme periode i 2015, og stasjonsvognen står for nesten to tredjedeler av salget i Europa. Nye Sportage er fortsatt en av bestselgerne i Europa, og salget har økt med 35% sammenlignet med fjoråret.

Hyppig introduksjon av nye modeller har bidratt til at Kia har hatt en utrolig vekst også på det norske markedet de siste årene.

Bestselgeren i Norge er Kia Soul Electric, men nylig lanserte Niro og Optima stasjonsvogn er spennende nyheter.

«Hybriden Niro har fått en veldig bra mottagelse. Siden lanseringen her i august har vi fått om lag 1230 bestillinger. Niro har en design som faller i smak hos norske kjøpere. Når den i tillegg har mye utstyr, mulighet for tilhengerfeste, hybrid drivlinje og 7 års garanti, er dette en bil som treffer godt», sier Irene Solstad, adm.direktør for Kia Bil Norge.

*Source: ACEA, EU + EFTA countries

Kia Motors Corporation ble etablert i 1944 og er Koreas eldste produsent av motordrevne kjøretøy. Kia produserer mer enn 3 millioner biler per år ved 14 produksjons- og samlefabrikker i fem land. Salg og service skjer gjennom et nettverk av importører og forhandlere i 180 land. Kia har i dag mer enn 50,000 ansatte og en årlig omsetning på nesten 44 milliarder US dollar.

Kia Motors Europe er den Europeiske salgs- og markedsorganisasjonen til Kia Motors Corporation.Med hovedkontor i Frankfurt, Tyskland, betjenes 30 markeder i Europa.

Kia Bil Norge AS (www.kia.com) er ansvarlig for import og distribusjon av Kia i Norge, og er en del av Bertel O. Steen-konsernet.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.