Følg Kia Bil Norge AS

Kia Picanto X-Line med turbomotor og crossover-inspirert design

Pressemelding   •   sep 05, 2017 09:16 CEST

Nye Kia Picanto X-Line vises på bilmessen i Frankfurt 12. september

Kia lanserer crossover-inspirerte Picanto X-Line under årets Frankfurt-messe, men allerede nå er detaljer klare om nykommeren som vil være i salg i Norge fra første kvartal 2018.

Kia tilfører sin minste bil gener fra de større crossover- og SUV-modellene Sportage og Sorento, og gir Picanto X-Line nye funksjonelle detaljer og løsninger. Blant annet høyere bakkeklaring som nå er 156 millimeter, spenstige kontrastfarger og den nye bensinmotoren T-GDI på 1 liter som gir den tøffeste og kraftigste Picanto så langt.

- Nye Picanto ble lansert tidligere i år og i første halvår økte salget 23 prosent til 31.827 enheter. Den er nå en av våre mestselgende modeller, og vi regner med at nye X-Line vil øke veksten ytterligere, sier Michael Cole som er Chief Operating Officer i Kia Motors Europa.

SUV-følelse

Nye Picanto ble lansert i en sporty versjon tidligere i år, og X-Line varianten vil tilføre enda tøffere designelementer. Kias signaturgrill ”tiger-nose” får følge av SUV-inspirerte støtfangere med stålformede skliplater foran og bak. De sorte elementene rundt skjermbuene bidrar til å forsterke den høyere bakkeklaringen visuelt, og kontrastfargene som omgir grillen og tåkelysene er i limegrønt eller sølv.

Den mest kraftfulle Picanto noensinne

Turbo bensinmotoren som før kun var tilgjengelig for cee´d og Rio leveres nå for første gang i Picanto. Med lav vekt over forakselen passer den nye 3-sylindrede T-GDI-motoren perfekt for Picanto X-Line; kjøreglede og direkte respons på rattet går hånd i hånd med lavt forbruk og utslipp. 100 hestekrefter står til disposisjon ved 4.500 omdreininger, dreiemomentet på 172 Nm inntreffer allerede ved 1.500 omdreininger – det gir en akselerasjon til 100 km/t på 10,1 sekunder. Forbruket etter NEDC-normen og kombinert kjøring er oppgitt til 0,45l pr. mil, CO2-utslippet er på 104 g/km. Den samme motoren vil også bli tilgjengelig i Picanto GT-Line.

Tredje generasjon Picanto: Kvalitet, teknologi og fleksibilitet

X-Line har mange fellestrekk med Picanto for øvrig, for eksempel 16-tommers aluminiumshjul, LED-kjørelys og tåkelys, haifinneantenne på taket, nøkkelløs adgang og pedaler av aluminium. Berøringsskjermen på 7 tommer med HMI (human-machine interface) har navigasjon med 3D-visning, ryggekamera og støtter Apple CarPlay og Android Auto. USB-porten for lading er supplert med en trådløs lader. I likhet med utstyrsvarianten GT-Line, vil X-Line få et sporty D-formet ratt som standard.

Nye Picanto er den tryggeste kompaktbilen fra Kia noensinne, blant annet ved bruk av AHSS-konstruksjon av karosseriet, det vil si blandinger av kvalitetstål. Videre har den kollisjonsputer for knærne, i tillegg til 6 øvrige (front, front side og gardiner). Aktive sikkerhetsfunksjoner som stabilitetskontroll (VSM og ESC) sørger for assistanse ved bremsing og i svinger, og i tillegg leveres nye Picanto med automatisk nødbremsesystem (AEB) for ytterligere å forbedre sikkerheten.

Plassmessig kan Picanto vise til klasseledende mål med bedre plass til bein og hodehøyde enn noen andre konkurrenter i A-segmentet. Bagasjerommet på 255 liter er størst i klassen, og om man slår ned det delte baksetet (60:40) øker lastekapasiteten til 1.010 liter.

Picanto X-Line kommer i salg i Norge fra første kvartal 2018, og leveres med Kias unike garanti på 7 år eller 150.000 kilometer. 

Kia Motors Corporation ble etablert i 1944 og er Koreas eldste produsent av motordrevne kjøretøy. Kia produserer mer enn 3 millioner biler per år ved 14 produksjons- og samlefabrikker i fem land. Salg og service skjer gjennom et nettverk av importører og forhandlere i 180 land. Kia har i dag mer enn 51,000 ansatte og en årlig omsetning på nesten 45 milliarder US dollar.

Kia Motors Europe er den Europeiske salgs- og markedsorganisasjonen til Kia Motors Corporation.Med hovedkontor i Frankfurt, Tyskland, betjenes 30 markeder i Europa.

Kia Bil Norge AS (www.kia.com) er ansvarlig for import og distribusjon av Kia i Norge, og er en del av Bertel O. Steen-konsernet.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.