Følg Kia Bil Norge AS

Kia Proceed konsept debuterer i Frankfurt

Pressemelding   •   sep 12, 2017 08:14 CEST

Proceed Concept vises på Frankfurt Motor Show i dag, 12. september 2017

I dag lanserer Kia det nye Proceed konseptet under årets bilutstilling i Frankfurt. Proceed Concept er en kompaktbil som viser et nytt karosseri hos Kia. Lav, smekker og snerten – sveipende taklinje, muskuløse proporsjoner og kompakt form karakteriserer bilen som peker ut designretningen for neste generasjon cee´d. Interiørmaterialene er inspirert av skreddersøm og mote, og det spilles også på luktesansen med ulike dufter fra motorsport.

- Konseptet er en dristig og spennende visjon for hvilke modellvarianter som kan komme i neste generasjon av cee´d-familien. Bilen viser en utvikling av de spenstige elementene som finnes i dagens modell, videreutviklet med nye linjer for dynamikken som kjennetegner Kia, sier Gregory Guillaume som er europeisk sjefsdesigner for Kia Motors.

- Pro_cee´d har alltid vært definisjonen av dynamikk i cee´d-familien, og siden debuten i 2008 har den vist veien for kjøreglede, som ble fornyet og forsterket i 2012. 

- Men mange europeiske kunder har vist at de ønsker noe mer enn den tradisjonelle ”Hot hatch”-modellen, derfor begynte vi å fundere på en oppsiktsvekkende variant. Den endrede og atletiske formen som kjennetegner det nye Proceed-konseptet blir en tredje karosseriform vi vurderer. Konseptet er også en idé om hvordan vi skal appellere til en ny generasjon med kunder, fortsetter Guillaume.


Utvendig design: Overraskende og kompakte proporsjoner

Lav, smekker og snerten. Konseptets fem dører som er integrert i de overraskende og kompakte formene hinter også om lekenhet. Bilens silhuett er tuftet på noen klare designgrep, blant annet linjen som trekker opp kupeens form som strekker seg helt til hekkluken og fremhever bilens kraftfulle proporsjoner. Glasstaket og den blanke, haifinne-formede stolpen som er preget med ”GT” reduserer opplevelsen av en B-stolpe. Til sammen gir disse designknepene en slank hoftelinje som ender opp i en muskuløs hekk.

Kjørelys er et viktig element i å skape bilens identitet, dag og natt. Men det er ikke alltid like visuelt når man betrakter biler fra siden, og det ga inspirasjonen til å utvikle Luminline. For å fremheve den spesielle formen i konseptets sideprofil er det tatt i bruk lys som tegner den tydelig opp og gir identitet, enten den står stille eller er i fart.

Hovedlysene er bakgrunnsopplyst i rødt, baklampene, markerte luftinntak og 20-tommers hjul med senterbolt er øvrige visuelle særpreg.

Til tross for at bilens linjer kan virke ukjente, har den likevel fått en del typiske detaljer for Kia. Blant annet den karakteristiske ”tigernese”-grillen, den spesielle utformingen av panseret som er influert av Stinger, glasstak i full lengde og Kias typiske kurver og skyggelinjer formet i stålet.

Det utvendige er avrundet med en unik lakk, Lava Red. Gløden i bilens overflate er blitt til etter en lakkeringsjobb som tar en uke, bestående av en kombinasjon av 19 lag med sort, sølv med kromeffekt og en klarlakk med røde pigmenter. Overflaten svært sensitiv i forhold til skiftende lysforhold, og det gir en spesiell dybde som fremhever de nevnte formene.


Interiørdesign: inspirert av skreddersøm og mote

- Samtidig som vi utviklet eksteriøret, var designerne i full gang med interiøret. Samspillet mellom farger og materialer har vært en av nøkkelfaktorene, og det gikk hånd i hånd med hvordan eksteriørutformingen utviklet seg. Svaret på ønsket om å skape noe unikt fant vi i skreddersøm og moteverdenen hvor det er vanlig at materialer brukes ukonvensjonelt, forteller Guillaume videre.

Setene er kledd i mer enn 100 meter av et sort, elastisk stoff – alt gjort for hånd for å skape et interiør med særpreg. Kontrasten til det elegante og skinnende instrumentpanelet er slående.

Ytterligheten mellom den knallrøde utsiden og det spesielle interiøret er likevel knyttet sammen. Interiøret har en sammensatt fargepalett, hvor designerne blant annet har latt seg inspirere av vulkaner. Dashbordet og rattstammen er også i Lava Red, noe som oppleves som en forlengelse av det ytre inn i kabinen. Dørsidene er håndmalt og går gradvis fra sort til rødt ovenfra.

Instrumentene og infotainmentskjermen skifter farge med kjøremodusene, GT-modus gir Lava-rød belysning, Forest Green for Eco-modus og Ghost White for autonom modus.

Utformingen av de fire separate setene og den spesielle løsningen for å holde bakseteryggene på plass, drar veksler på Kia Provo-konseptet fra 2013. Opplevelsen av lav vekt og styrke dukker også opp i midtkonsollen som nærmest svever i luften. Her vil tilhengere av dyrt high-end lydutstyr dra kjensel på utformingen av de lekre aluminiumsknottene, andre vil legge merke til karbonelementet som strekker seg gjennom hele konseptets indre.


Ulike lukter
Kvikke biler appellerer til sansene, og luktesansen skaper de mest kraftfulle minnene. Derfor er Proceed Concept utstyrt med ”Memory Bank” som sitter på dashbordet og består av tre ulike dufter som entusiaster vil gjenkjenne umiddelbart. Den ene gir en tydelig lukt av eldet skinn, den andre dufter av garasje for en klassisk bil og den siste oser av høyoktan bensin for motorsport. Det handler selvsagt om kjærlighet for bilkultur.

- Tanken med Proceed Concept er som med alle andre konsepter vi skaper, nemlig å utfordre oppfatningene om Kia. Skape snakk og forventinger om det som eksisterer og det som kan komme. Fordi det er akkurat det det handler om, Kias evne til å overraske, avslutter Guillaume.

Kia Motors Corporation ble etablert i 1944 og er Koreas eldste produsent av motordrevne kjøretøy. Kia produserer mer enn 3 millioner biler per år ved 14 produksjons- og samlefabrikker i fem land. Salg og service skjer gjennom et nettverk av importører og forhandlere i 180 land. Kia har i dag mer enn 51,000 ansatte og en årlig omsetning på nesten 45 milliarder US dollar.

Kia Motors Europe er den Europeiske salgs- og markedsorganisasjonen til Kia Motors Corporation.Med hovedkontor i Frankfurt, Tyskland, betjenes 30 markeder i Europa.

Kia Bil Norge AS (www.kia.com) er ansvarlig for import og distribusjon av Kia i Norge, og er en del av Bertel O. Steen-konsernet.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.