Følg Kia Bil Norge AS

​Kia Sportage setter ny rekord i langtidstest.

Pressemelding   •   jun 10, 2016 16:48 CEST

Kia Sportage setter rekord i langtidstest.

Kia har igjen vist seg som en av de mest pålitelige bilprodusentene etter Sportage var med i en to års langtidstest utført av det tyske bilbladet, Auto Motor und Sports (AMS). Siden midten av 2014 har AMS’ redaksjonelle team testet Sportage hver dag under varierte kjøreforhold, og Sportage kjører hele perioden uten en eneste feil. Testbilen var en Sportage 2.0 CRDi, automat, 4WD med 184 hk.

Det tyske bladet utfordret Kia med en 100.000 kilometers utholdenhets test i variert terreng og under ulike kjøreforhold, og meningen er å få en reell kundeopplevelse av bilen over en 24-måneders periode. Ikke en eneste feil oppsto i perioden, og aldri har en SUV fått så gode resultater i AMS’ utstrakte testhistorie. Resultatet plasserer Sportage som den høyest rangerte SUV’en i testen over feil-index, og den overtar topplassen fra Skoda Yeti. På plassene bak kommer Audi Q5, Mercedes ML og Hyundai Tucson.

Da Kia Sportage først ble lansert i 1993 var den en pioner i SUV-klassen. Fjerde generasjon Sportage ble lansert i januar 2016. I tillegg til klasseledende kvalitet har Sportage beste resultat i Euro NCAP med 5 stjerner, samt bransjeledende garantivilkår med 7-års / 150.000 km nybilgaranti.  

Kia Motors Corporation ble etablert i 1944 og er Koreas eldste produsent av motordrevne kjøretøy. Kia produserer mer enn 3 millioner biler per år ved 10 produksjons- og samlefabrikker i fem land. Salg og service skjer gjennom et nettverk av importører og forhandlere i 180 land. Kia har i dag mer enn 50,000 ansatte og en årlig omsetning på nesten 44 milliarder US dollar.

Kia Motors Europe er den Europeiske salgs- og markedsorganisasjonen til Kia Motors Corporation.Med hovedkontor i Frankfurt, Tyskland, betjenes 30 markeder i Europa.

Kia Bil Norge AS (www.kia.com) er ansvarlig for import og distribusjon av Kia i Norge, og er en del av Bertel O. Steen-konsernet.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.