Følg Kia Bil Norge AS

Kia Stinger til finalen i "Årets Bil Europa 2018"

Pressemelding   •   des 07, 2017 13:17 CET

Kia Stinger er finalist i "Årets Bil Europa 2018"

Helt nye Kia Stinger er videre til finalen i den prestisjefulle konkurransen "Årets Bil i Europa 2018". Stinger er en av 7 finalister som motorjournalister fra hele Europa har valgt ut blant alle nye bilmodeller lansert de siste 12 måneder. Vinneren blir offentliggjort 5. mars 2018, dagen før åpningen av den internasjonale bilmessen i Genève.

Nye Kia Stinger har allerde vunnet flere utmerkelser for sitt design, og har fått ros i motorpresse for gode kjøreegenskaper og sine gode gran-tourer egenskaper.

«Stinger er ulik andre Kia-modeller. Den er europeisk i utførelsen, både når det gjelder design og kjøreegenskaper. Det gleder oss å se at den gode innsatsen fra fra våre designere og ingeniører blir anerkjent av noen av de mest inflytelsesrike bilmedier i Europa. Med Kias gode kvalitet og pålitelighet tror vi at Stinger også vil bli populær blant kundene» sier Artur Martins, Vice President Marketing & Product Planning i Kia Motors Europe.

Kia Stinger er designet av Peter Schreyer, Kias Chief Design Officer og President, og Gregory Guillaume, Senior Chief Designer for Kia Motors Europe. Bilens chassis og drivlinje er fintunet på Nürburgring og på veier rundt om i verden. Med nominasjonen av Stinger er det andre gang Kia er nominert til tittelen "Årets Bil i Europa", første gang var med Kia cee'd i 2008.

Kia Stinger ble lansert i november, og er tilgjengelig i tre motorvarianter; en 3,3-liters V6 twin-turbo bensinmotor med 370 hk, den kraftigste og raskeste Kia noensinne. En mindre turbo bensinmotor på 2,0 liter og 255 hk, samt en 2,2 liters diesel med 240 hk. På den største bensinmotoren og dieselmotoren kan man velge firehjulstrekk. Alle motorer leveres i kombinasjon med en åttetrinns-automatkasse, og leveres med Kias unike 7-års/150.000 km garanti

Kia Motors Corporation ble etablert i 1944 og er Koreas eldste produsent av motordrevne kjøretøy. Kia produserer mer enn 3 millioner biler per år ved 14 produksjons- og samlefabrikker i fem land. Salg og service skjer gjennom et nettverk av importører og forhandlere i 180 land. Kia har i dag mer enn 51,000 ansatte og en årlig omsetning på nesten 45 milliarder US dollar.

Kia Motors Europe er den Europeiske salgs- og markedsorganisasjonen til Kia Motors Corporation.Med hovedkontor i Frankfurt, Tyskland, betjenes 30 markeder i Europa.

Kia Bil Norge AS (www.kia.com) er ansvarlig for import og distribusjon av Kia i Norge, og er en del av Bertel O. Steen-konsernet.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.