Følg Kia Bil Norge AS

Kia viser helt nye Kia Picanto.

Pressemelding   •   feb 15, 2017 23:39 CET

Nye Kia Picanto lanseres i Norge i slutten av mai 2017.

På et arrangement i Frankfurt onsdag viste Kia frem en helt ny generasjon av småbilen Picanto for europeisk presse. Picanto er en av Kias bestselgende modeller, og siden dagens modell kom i 2011 er det solgt mer enn 1,4 millioner eksemplarer, over 300.000 av de i Europa. Nå lanseres tredje generasjon av den populære bilen, og den kommer til Norge i slutten av mai.

Sprekere design og moderne interiør
Kias designsenter i Frankfurt og Namyang, Korea, har samarbeidet om designen som har blitt mer sporty, ung og energisk. Utvendige mål er uendret, men bilen har fått lengre akselavstand som sørger for bedre innvendig plass. Hjulene er plassert lengre ut, og endrede former med kortere overheng i front og lengre overheng bak gjør at bilen ser lengre ut.

Picanto har nå klassens største bagasjerom; det øker fra 200 til 255 liter. Gulvet i bagasjerommet kan justeres i to høyder og baksetene kan legges flatt ned - bagasjeplassen øker da til 1010 liter.

Sentralt i interiøret sitter en stor 7’’ berøringsskjerm med navigasjon, og klargjort for Apple CarPlay™ og Android Auto™. Trådløs lading av mobiltelefon og USB-porter er tilgjengelig utstyr. Valgmulighetene blir mange når det gjelder farger og interiør; velg mellom 11 eksteriørfarger, samt fem ulike fargepakker i interiøret i tillegg til sort/ grått som er standard.

For første gang leveres Picanto i utstyrsvarianten GT-Line, inspirert av det sporty uttrykket til Kias andre GT-modeller. Eksteriøret vil da få detaljer i rødt, sølv og sort, det blir doble eksosrør i krom samt et D-formet sporty ratt.

Designerne har laget mange smarte detaljer i interiøret som justerbart armlene med oppbevaringsrom i passasjersetet foran, sammenleggbare koppholdere og praktiske hyller til mobil og andre småting.


Motorer
Fra lanseringsdato kommer Picanto med to bensinmotorer; en 1.0 liter på 67 hk, samt en 1.25 liter på 84 hk. Begge disse videreføres fra dagens modell, og det er 1.0 literen som blir aktuell for Norge. Fra oktober kommer også Kias spreke turbobensinmotor på 1 liter og 100 hk, den vil også være aktuell for det norske markedet.


Komfort og sikkerhet
Nye Picanto er den sikreste a-segment bilen Kia har laget, blant annet er bruken av høyfast stål doblet sammenlignet med utgående modell, og chassisset er sterkere og lettere. Kjøreegenskapene er bedret og komfort nivået øker: bevegelige og justerbare nakkestøtter, bedre seter, og en langt bedre isolert bil som fører til mindre støy og vibrasjoner. Picanto er nå den mest stillegående småbilen i segmentet.

Picanto leveres med seks kollisjonsputer i tillegg til aktivt sikkerhetsutstyr som blant annet automatisk nødbremsesystem (AEB) og ryggekamera.

“Den nye modellen viderefører alle de gode egenskapene Picanto har i dag. I i tillegg har den bedre kjøreegenskaper, alt det siste innen teknologi og tilkoblingsmuligheter samt forbedret sikkerhet. Nye Picanto vil hjelpe oss med å bygge merket videre og styrke vår markedsandel i dette meget konkurranseutsatte segmentet”, sier Michael Cole, Chief Operating Officer i Kia Motors Europe.

Nye Kia Picanto har offisiell premiere på bilmessen i Genève, tirsdag 7. mars. Kia står på stand 6421 i hall 6. 

Se vedlagt full pressemelding og tekniske spesifikasjoner.

Kia Motors Corporation ble etablert i 1944 og er Koreas eldste produsent av motordrevne kjøretøy. Kia produserer mer enn 3 millioner biler per år ved 14 produksjons- og samlefabrikker i fem land. Salg og service skjer gjennom et nettverk av importører og forhandlere i 180 land. Kia har i dag mer enn 51,000 ansatte og en årlig omsetning på nesten 45 milliarder US dollar.

Kia Motors Europe er den Europeiske salgs- og markedsorganisasjonen til Kia Motors Corporation.Med hovedkontor i Frankfurt, Tyskland, betjenes 30 markeder i Europa.

Kia Bil Norge AS (www.kia.com) er ansvarlig for import og distribusjon av Kia i Norge, og er en del av Bertel O. Steen-konsernet.

Vedlagte filer

Word-dokument

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.