Følg Kia Bil Norge AS

Kia viser spennende nyheter på Frankfurt International Motorshow.

Pressemelding   •   sep 15, 2015 08:00 CEST

Kia Motors avduker i dag helt nye Kia Sportage og Kia Optima på den 66. internasjonale bilmessen i Frankfurt (IAA). Det er første gang nye Sportage vises, mens Optima vises for første gang i europeisk versjon. I tillegg vises oppgraderte Kia cee’d, en helt ny 1.0 ltr. turbo bensinmotor og en nyutviklet 7-trinns DCT-gearkasse.


Verdenspremiere for neste generasjon Kia Sportage
Fjerde generasjon Kia Sportage er innovativ og sofistikert, og bygger på videre suksessen til utgående modell; attraktiv design, nytt utstyr og enda bedre kvalitet.

Moderne design og høyere materialkvalitet kjennetegner interiøret. Bilen har ny teknologi som gir bedre komfort og sikkerhet, og er nå enda mer praktisk. Nye og oppgraderte motorer og gearkasser sørger for bedre effektivitet, ytelse og respons.

Sportage kommer også i en helt ny versjon, GT Line, designet og utviklet for en mer sportslig kjøreopplevelse og utseende.

Sportage er Kias bestselger i Europa, og står for mer enn en fjerdedel av salget. Nye Sportage kommer for salg i Europa i Q1 2016, og er ventet til Norge i februar.


Nye Kia Optima
Kia Optima spiller en viktig rolle i Kias produktrange, og nye Optima er en videreutvikling av dagens modell. Et moderne nytt eksteriør og interiør, bedre plass og ny teknologi, samt et bredt utvalg av effektive drivlinjer.

Kjørekomfort og kjøreegenskaper er forbedret, og det sportslige utseende som har gjort Optima til en av Kias mest solgte modeller videreføres. Optima kommer for salg mot slutten av året, og kommer til Norge i november.

Optima-rangen skal utvides, og det kommer en ny versjon inspirert av konseptbilen Kia SPORTSPACE som ble vist på bilmessen i Genève tidligere i år. Det ventes også en GT- versjon med betydelige høyere ytelse og mer kraft.


Kia cee’d; en million solgte biler i Europa.
Populære Kia cee’d har fått en kraftig oppgradering med nytt spennende utseende, nytt utstyr for sikkerhet og komfort og en bredere range av motorer og gearkasser. Cee’d er først ute med Kias nye 3-sylindrede 1.0 liters turbo bensinmotor.

Kia cee’d lanseres nå også i en helt ny versjon, cee’d GT Line, som har et mer sportslig utseende, og kjøreegenskaper og dynamikk som ligger nærmere GT modellene.

Modellen har betydd mye for Kias vekst og suksess i Europa, og en milepæl ble nådd i mai da cee’d nummer 1 million ble produsert på Kias fabrikk i Zilina, Slovakia.


Motorer og gearkasser
Kias helt nye 1.0 liter turbo bensinmotor (T-GDI) er en nedskalert, tresylindret motor utviklet for bedre drivstofføkonomi og lavere utslipp. Motoren har god ytelse og er meget responsiv. Dette er Kias første i en serie av flere nye motorer. Den er i første omgang benyttet i oppgraderte Kia cee’d, men vil også komme i andre Kia-modeller.

I cee’d finner vi også Kias nye 7-trinns DCT-gearkassen, i kombinasjon med en oppgradert 1.6-liters CRDi dieselmotor. Den nye gearkassen håndterer større dreiemoment, og gir bedre balanse mellom ytelse og drivstofføkonomi. Lavt forbruk og sportslige kjøreegenskaper i manuell modus, og mer komfort og smidighet i automatmodus. Gearkassen vil benyttes i flere av Kias modeller, blant annet nye Sportage og Optima.


Kia Motors pressekonferanse
Kias pressekonferanse holdes i dag, tirsdag 15. september, kl. 13.30 i hall nr. 9.

Kia Motors Corporation (www.kia.com) ble etablert i 1944 og er Koreas eldste produsent av motordrevne kjøretøy. Kia produserer mer enn 3 millioner biler per år ved 10 produksjons- og samlefabrikker i fem land. Salg og service skjer gjennom et nettverk av importører og forhandlere i 180 land. Kia har i dag mer enn 49,000 ansatte og en årlig omsetning på nesten 45 milliarder US dollar.

Kia Motors Europe er den Europeiske salgs- og markedsorganisasjonen til Kia Motors Corporation.Med hovedkontor i Frankfurt, Tyskland, betjenes 30 markeder i Europa.

Kia Bil Norge AS (www.kia.no) er ansvarlig for import og distribusjon av Kia i Norge, og er en del av Bertel O. Steen-konsernet.

Vedlagte filer

Word-dokument

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.