Følg Kia Bil Norge AS

Kia XCeed vinner prestisjefull kåring i Tyskland.

Pressemelding   •   nov 14, 2019 18:34 CET

"Vi har nylig lansert Kia XCeed, og det er gøy at den hevder seg så bra i kåringer og pressetester", sier Irene Solstad, Adm. Direktør for Kia hos Bertel O. Steen AS.

Kias nye crossover, XCeed, vinner den prestisjefulle kåringen Golden Steering Wheel (Das Goldene Lenkrad), ofte omtalt som den viktigste prisen i tysk bilindustri. Kia XCeed vant i kategorien “Beste bil under 35.000 Euro” i prisutdelingen arrangert av Auto Bild og Bild am Sonntag.

XCeed hadde tøff konkurranse; totalt 58 nye biler var nominert og juryen evaluerte pris, utstyr, garanti og kjøreegenskaper.

“Redaksjonsteamet i Auto Bild stemte frem og ga prisen til Kia XCeed fordi den er en vinner med tanke på kjøring, har imponerende plass og kvalitet, og ikke minst garantien på 7 år”, sier Andreas May, sjef for testkjøring og teknologi.

Kia XCeed har fått mye god omtale, og vant nylig en sammenligningstest mot Volkswagen T-Roc i Auto Bild (nummer 42/2019). De andre Ceed-modellene har også vunnet flere tester utført av ledende fagpresse. Ceed kom også på tredje plass i kåringen årets bil i Europa, “Car of the Year 2019”, tett bak Jaguar I-Pace og Renault Alpine A110.

Salget av Ceed har i år doblet seg i Europa med 92.050 biler solgt fra januar-oktober, mot 49.868 biler i 2018.


Praktiske egenskaper som en SUV 

Nye XCeed er en urban crossover som kombinerer de praktiske egenskapene til en SUV med sporty design og engasjerende kjøreegenskaper. "Dette er en bil som passer godt i Norge med sporty, kul design og høy bakkeklaring. Vi gleder oss også til å få XCeed som ladbar hybrid neste år", sier Irene Solstad, Adm. Direktør for Kia i Bertel O. Steen. 

I Norge er XCeed tilgjengelig med 2 bensinmotorer og en dieselmotor, mens en ladbar hybrid lanseres tidlig i 2020. Tilgjengelig utstyr inkluderer en ny stor 10.25 tommer skjerm med navigasjon og Kia UVO livetjenester, heldigitalt instrumentpanel, premium lydsystem, elektrisk bakluke, og alt av sikkerhetsutstyr som Lane Following Assist og parkeringsassistent.


The Golden Steering Wheel

The Golden Steering Wheel (Das Goldene Lenkrad) er en årlig prisutdeling som startet i 1976, og tildeles den beste bilmodellen lansert i en 12 måneders periode. Prisene som deles ut er “Best Car” samt spesialprisen “Best Innovation”. Juryen består av bileksperter, og leserne av Auto Bild og Bild am Sonntag i Tyskland stemmer frem tre finalister i hver av syv kategorier (small cars, compact cars, medium-sized and luxury cars, small SUVs, medium SUVs, large SUVs, sports cars). Juryen tester så finalebilene på banen DEKRA Lausitzring. 

Kia Motors Corporation ble etablert i 1944 og er Koreas eldste produsent av motordrevne kjøretøy. Kia produserer mer enn 3 millioner biler per år ved 14 produksjons- og samlefabrikker i fem land. Salg og service skjer gjennom et nettverk av importører og forhandlere i 180 land. Kia har i dag mer enn 51,000 ansatte og en årlig omsetning på nesten 47 milliarder US dollar.

Kia Motors Europe er den Europeiske salgs- og markedsorganisasjonen til Kia Motors Corporation.Med hovedkontor i Frankfurt, Tyskland, betjenes 30 markeder i Europa.

Kia Bil Norge AS (www.kia.com) er ansvarlig for import og distribusjon av Kia i Norge, og er en del av Bertel O. Steen-konsernet.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.