Følg Kia Bil Norge AS

Ny design og teknologi for Kia Sorento

Pressemelding   •   sep 05, 2017 09:21 CEST

En ny og oppgradert Sorento vises på bilutstillingen i Frankfurt 12. september

Kia viser en ny versjon av Sorento på bilutstillingen i Frankfurt. Den vil komme for salg fra siste kvartal i 2017, mens varebil-utgaven kommer til Norge i første kvartal i 2018. Sorento byr på et oppdatert eksteriør og interiør, og nyeste versjon av sikkerhetsfunksjoner og infosystemer. Samtidig introduseres en GT Line-versjon, og en ny 8-trinns girkasse for versjonen med 2,2-liters dieselmotor.

Design: Oppdatert ytre og indre

Sorentos eksteriør har vært gjenstand for flere grep. Fronten har blitt mer sofistikert og uttrykksfull, det kan tilskrives ”tiger-nose”-signaturgrillen som har fått en mørk metallic-overflate, nye støtfangere og LED-lys foran og bak. Nye eksteriørfarger og ny design på aluminiumsfelger blir tilgjengelig.

Interiøret er utstyrt med nytt ratt og nye instrumenter, og klimakontrollen blir nå levert med LCD-skjerm. Kupeen får mer raffinerte materialer og skinn, og kundene kan velge mellom ensfarget kledning i sort, eller tofarget sort og beige i stoff eller skinn. Brunt og lysegrått skinn kan leveres om ønskelig. Ryggstøtten i fører- og passasjersetet kan justeres 4- og 2-veis for bedre komfort.

Drivverk: Lavere utslipp med ny, 8-trinns automatisk girkasse

Oppgraderte Sorento blir den første SUV-en som blir utstyrt med Kias nye girkasse på 8 trinn, som erstatter automaten med 6 trinn. Den ble lansert i fjor, er utviklet av Kia og har gitt 143 nye patenter. Slik er det mulig å by på både komfortabel og effektiv giring, med redusert forbruk.

Girkassen kommer i kombinasjon med dieselmotoren på 2,2 liter. Den er konstruert på en måte som reduserer behovet for kontrollventiler, det gir en mer direkte mekanisk overføring til motoren, og dermed arbeider drivverket kvikkere. Flere gir sørger for en mer bestemt oppførsel som bedrer akselerasjonen, samtidig som CO2-utslippet reduseres fra 172 til 159 g/km. For de som ønsker manuell giring forblir dette alternativet værende med en 6-trinns kasse.

Den nye automaten frister med fire ulike kjøremodus, Eco, Comfort, Sport og Smart. De velges ved hjelp av Drive Mode Select system. Ut fra førerens behov og humør kan enten drivstofføkonomi eller sportslighet få prioritet. Systemet virker også inn på styringen, nye Smart Mode er skapt for å kombinere de tre andre programmenes styrerespons, slik at Sorento tilpasser seg førerens kjørestil ettersom veien endres.

GT Line: Sportslig inspirert Sorento

Sorento kommer også i en GT Line-modell, og får da en rekke detaljer som gjør den enda tøffere; fire LED-tåkelys, røde bremsekallipere, markerte sidelister, unike girhendler bak rattet og diskrete GT Line-emblemer skiller den fra andre utstyrsversjoner. I tillegg leveres den med rutete setetrekk i sort skinn med grå kontrastsømmer og detaljer i satinkrom i interiøret. 

Sikkerhet: Nye, aktive funksjoner blir tilgjengelig

Sorento får Kias nyeste DRiVE WISE Advanced Driver Assistance System (ADAS). En rekke aktive sikkerhetsteknologier hjelper fører med å overvåke trafikken og redusere faren for ulykker.

Det nye Driver Attention Warning (DAW) hjelper en distrahert eller søvnig fører. Ved hjelp av sensorer avdekker bilen unormal kjøring, og varsler med en alarmlyd og et visuelt tegn i instrumentpanelet om at det er på tide med en pause. I Europa regner man med at opptil 25 prosent av alle ulykker skyldes uoppmerksomme bilførere.

Annet nytt sikkerhetsutstyr som nå leveres på Sorento er filskiftvarsling med Lane Keeping Assist System, fjernlysassistent og LED-hovedlys med Dynamic Bending Light; funksjoner som gjør Sorento til en av de tryggeste i sin klasse.

Teknologi: Connected infotainment og premium lydsystem med berøringsskjerm

Nye Sorento blir tilgjengelig med en 8-tommers berøringsskjerm for infotainment-systemet med navigasjon og Kia Connected Services i samarbeid med TomTom®. Systemet har smarttelefon-integrasjon mot Apple CarPlay og Android Auto, og det er mulig å lade telefonen med en trådløs ladedokk.

Lydsystemet kan oppgraderes med Harman/Kardon® sound system som yter 640 Watt via 10 surround-høyttalere. Clari-Fi™ music restoration technology og QuantumLogic™ Surround Sound sørger for å hente det beste ut av komprimert, digital lyd for en ekstra raffinert og detaljert lytteopplevelse.

I salg fra Q4 2017

Oppgradert Sorento kommer for salg i fjerde kvartal 2017, og leveres med Kias unike garanti på 7 år eller 150.000 kilometer. I Norge vil varebil-utgaven komme i første kvartal 2018.

Full pressemelding med tekniske spesifikasjoner vedlagt som word dokument.

Kia Motors Corporation ble etablert i 1944 og er Koreas eldste produsent av motordrevne kjøretøy. Kia produserer mer enn 3 millioner biler per år ved 14 produksjons- og samlefabrikker i fem land. Salg og service skjer gjennom et nettverk av importører og forhandlere i 180 land. Kia har i dag mer enn 51,000 ansatte og en årlig omsetning på nesten 45 milliarder US dollar.

Kia Motors Europe er den Europeiske salgs- og markedsorganisasjonen til Kia Motors Corporation.Med hovedkontor i Frankfurt, Tyskland, betjenes 30 markeder i Europa.

Kia Bil Norge AS (www.kia.com) er ansvarlig for import og distribusjon av Kia i Norge, og er en del av Bertel O. Steen-konsernet.

Vedlagte filer

Word-dokument

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.