Følg Kia Bil Norge AS

Ny elektrisk og fremtidsrettet konseptbil fra Kia.

Pressemelding   •   feb 27, 2019 09:09 CET

Kias elektriske og fremtidsrettede konseptbil vises i Genève 5. mars. I Norge er det Bertel O. Steen AS som står for importen av det raskt voksende merket.

Kia viser i dag flere bilder av sin elektriske konseptbil, som får première på Geneva International Motor Show tirsdag 5. mars.

“Bildesign handler om å begeistre og å få hjertet til å slå litt raskere, og det er ingen grunn til at dette ikke også skal gjelde elektriske biler”, sier Gregory Guillaume, Vice President Design for Kia Motors Europe. “Konseptbilen skal skape begeistring når du ser den, og gi litt høyere puls når du kjører den”.

Begeistring og følelser beskriver godt Kias tanker om design. “Når vi bilprodusenter lanserer elektriske biler snakker vi ofte kun om fakta, rekkevidde og ytelser”, sier Guillaume. “Vårt slogan er “power to surprise”, og vi ønsker med det å flytte mer fokus fra det rasjonelle til det emosjonelle”.

Kias første helelektriske firedørs personbil er med hensikt designet så den ikke passer inn i de definerte bilkategoriene. Den kombinerer elementer både fra en SUV, en sportslig familiebil og en praktisk og romslig crossover.

Kias ikoniske grill, tigernesen, er redesignet og en ny lyssatt front omringer hovedlyktene. Dette gir en karakteristisk og gjenkjennelig lyssignatur, som viser en mulig design for Kia fremover.

Frontrute og tak går i ett fra A-stolpen og over kupéen, og skaper et stort vindu og mye lys. Bilens høye skuldre og smale vinduer gir et dynamisk og sportslig uttrykk. Designteamet utnyttet karosseriets form og drivlinjens layout maksimalt for å gi best mulig plass, og skape et luftig og romslig interiør. Som en humoristisk vri på bilprodusentenes besettelse av skjermer har konseptbilen 21 individuelle høyoppløselige skjermer plassert etter hverandre på dashbordet.

“Jeg tror vår uortodokse tilnærming til elektrifisering satte fart på fantasien underveis”, sier Guillaume. “Vi så fremover til en tid der dynamiske og engasjerende biler som denne vil være en naturlig del av vårt transportbehov”.

Den nye konseptbilen avdukes på Kias pressekonferanse på Geneva International Motor Show, tirsdag 5. mars.

Kia Motors Corporation ble etablert i 1944 og er Koreas eldste produsent av motordrevne kjøretøy. Kia produserer mer enn 3 millioner biler per år ved 14 produksjons- og samlefabrikker i fem land. Salg og service skjer gjennom et nettverk av importører og forhandlere i 180 land. Kia har i dag mer enn 51,000 ansatte og en årlig omsetning på nesten 47 milliarder US dollar.

Kia Motors Europe er den Europeiske salgs- og markedsorganisasjonen til Kia Motors Corporation.Med hovedkontor i Frankfurt, Tyskland, betjenes 30 markeder i Europa.

Kia Bil Norge AS (www.kia.com) er ansvarlig for import og distribusjon av Kia i Norge, og er en del av Bertel O. Steen-konsernet.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.