Følg Kia Bil Norge AS

Ny modell fra Kia, en helt ny HUV (Hybrid Utility Vehicle)

Pressemelding   •   nov 17, 2015 14:01 CET

Kia viser skisser på en helt ny modell, Kia Niro.
Kia kaller den nye modellen en HUV - Hybrid Utility Vehicle, og den representerer et nytt konsept, og er merkets første plattform som utvikles dedikert til en lavutslippbil. Salg er forventet å starte andre halvår 2016. 

Tøff Design
Kia Niro vil være like praktisk og ha den tøffe designen til en kompakt SUV, og tilbyr samtidig bedre drivstofføkonomi. Designen er sporty og aerodynamisk, og selv om Niro er en helt ny modell, er den umiddelbart gjenkjennelig som en Kia. Den har signaturgrillen “tigernesen”, og flere elementer fra andre Kia modeller. Det er Kias designsenter i California, USA og Namyang, Korea som har ledet utviklingen av denne nye modellen.


Klasseledende drivstofføkonomi og CO2 utslipp under 90g/km
Hovedfokus til ingeniørene har vært klasseledende drivstofføkonomi i SUV segmentet, og et mål på CO2 -utslipp under 90 g/km (kombinert, basert på New European Driving Cycle).

Kia Niro får en hybrid drivlinje som kombinerer Kias 1.6 ltr. bensinmotor, med en 1.56 kWh lithium-polymer batteripakke og en elektrisk motor på 32 kW. Kreftene overføres til drivhjulene gjennom en effektiv 6-trinns dobbelclutch automat.

En Plug-in hybrid av Kia Niro er ventet på et senere tidspunkt.


Sterkere chassis med høyfast stål
Chassiset er laget av mer enn 50% ultra-høyfast stål, og Kia sikter seg inn mot de beste resultater i sikkerhets- og kollisjonstester. Økt bruk av ultra-høyfast stål hjelper også Kia med å nå sitt mål om 5% reduksjon i gjennomsnittlig vekt for nye chassis i 2020 sammenlignet med 2014.


Lanseres mot slutten av 2016
Kia Niro lanseres neste år, og salget i Norge er ventet å starte andre halvår 2016. Bilen produseres på Kias fabrikk i Hwasung, Korea.


Vil bedre drivstofføkonomi med 25% innen 2020
De neste fem årene vil Kia øke antall lavutslippbiler fra dagens 4 til 11 modeller. Gjennomsnittlig drivstofføkonomi skal også forbedres med 25% innen 2020, sammenlignet med 2014 tall.

Den nye produktrangen vil bestå både av hybrid og plug-in hybrider, elektriske og hydrogenbiler. Kia vil også innen 2020 erstatte syv av ti nåværende motorer med nye bensin- og dieselmotorer, med økt bruk av turboladere.

Notat: Alle tekniske data i meldingen er forventede mål, og er avhengig av videre utvikling og typegodkjenning. 

Kia Motors Corporation (www.kia.com) ble etablert i 1944 og er Koreas eldste produsent av motordrevne kjøretøy. Kia produserer mer enn 3 millioner biler per år ved 10 produksjons- og samlefabrikker i fem land. Salg og service skjer gjennom et nettverk av importører og forhandlere i 180 land. Kia har i dag mer enn 49,000 ansatte og en årlig omsetning på nesten 45 milliarder US dollar.

Kia Motors Europe er den Europeiske salgs- og markedsorganisasjonen til Kia Motors Corporation.Med hovedkontor i Frankfurt, Tyskland, betjenes 30 markeder i Europa.

Kia Bil Norge AS (www.kia.no) er ansvarlig for import og distribusjon av Kia i Norge, og er en del av Bertel O. Steen-konsernet.

Vedlagte filer

Word-dokument

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.