Følg Kia Bil Norge AS

Nytt rekordår for Kia!

Pressemelding   •   jan 17, 2018 17:24 CET

Kia Niro Plug-in Hybrid har tøff crossover design, lang elektrisk rekkevidde, og har blitt en salgssuksess i Norge.

Kia Motors fortsetter veksten i Europa, og økte salget med hele 8,5% i 2017 sammenlignet med 2016. Nye tall fra ACEA (European Automobile Manufacturers’ Association) viser 472.125 solgte Kia i Europa, og en markedsandel på 3%. Kia vokser mer enn markedet generelt, som ligger på 3.3% økning i 2017.

“2017 var et år det skjedde veldig mye for Kia, og vi lanserte mange nye modeller. Nye generasjoner av våre populære kompaktbiler Rio og Picanto fikk følge av modeller i helt nye segmenter hvor vi ikke har hatt biler tidligere. Stonic er allerede en viktig volum modell for Kia, og Stinger har imponert både presse og kunder med sitt design og kjøreglede. Elektrifiserte biler er også en viktig og økende del av vår produktportefølje, og vi lanserte to nye Plug-in Hybrider i fjor», sier Michael Cole, Chief Operating Officer for Kia Motors Europe.


Salg av hybrid og elektriske biler nær tredoblet på et år
På elektronikkmessen Consumer Electronics Show, CES i Las Vegas i januar delte Kia sin plan om 16 nye elektrifiserte biler innen 2025, inkludert fem hybrider, fem plug-in Hybrider, fem elbiler, og en brenselcelle bil.

Fjoråret ble også et rekordår når det gjaldt hybrid og elektriske biler for Kia i Europa. Salget av Soul Electric økte med 28,5 % fra 2016, og Plug-in Hybrid versjonene av Niro og Optima sw solgte godt fra de ble lansert andre halvår.

Kia Sportage opprettholder sin posisjon som Kias mest solgte modell i Europa, med 131.783 biler solgt i 2017. Rio kommer som nummer to, mens cee’d er merkets tredje mest solgte modell.

Kia i Norge
Også i Norge omsettes det stadig flere Kia, og 2017 ble et nytt rekordår. Veksten har vært enorm de siste årene, og Kia har gått fra å selge 613 biler i 2009 til nesten 7000 biler i 2017. Det eksakte tallet ble 6784 nye Kia, hvor 2103 av disse var endagsregistrerte Soul Electric fra Tyskland.

"Vi har lagt nok et fantastisk år bak oss. Det har vært et hektisk år med mange nylanseringer, og jeg vil si tusen takk for innsatsen og gratulerer til alle i Kia-nettverket!" sier Irene Solstad, Adm.direktør for Kia Bil Norge.

Kia Motors Corporation ble etablert i 1944 og er Koreas eldste produsent av motordrevne kjøretøy. Kia produserer mer enn 3 millioner biler per år ved 14 produksjons- og samlefabrikker i fem land. Salg og service skjer gjennom et nettverk av importører og forhandlere i 180 land. Kia har i dag mer enn 51,000 ansatte og en årlig omsetning på nesten 45 milliarder US dollar.

Kia Motors Europe er den Europeiske salgs- og markedsorganisasjonen til Kia Motors Corporation.Med hovedkontor i Frankfurt, Tyskland, betjenes 30 markeder i Europa.

Kia Bil Norge AS (www.kia.com) er ansvarlig for import og distribusjon av Kia i Norge, og er en del av Bertel O. Steen-konsernet.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.