Følg Kia Bil Norge AS

Offisiell åpning av Kias nye fabrikk i Mexico

Pressemelding   •   sep 08, 2016 10:17 CEST

I dag var det offisiell åpning av Kias nye fabrikk i Mexico, med over 500 mennesker tilstede.

Byggestart for den nye fabrikken var i oktober 2014, og den totale investeringen for Kia og samarbeidspartnere er på 3 milliarder US dollar. Fabrikken i Mexico er Kias sjette fabrikk utenfor Sør-Korea. Produksjonen startet allerede opp i mai, mens den offisielle åpningen først var i dag.

“Den nye fabrikken her i Mexico representerer neste steg i Kias ambisjon om å bli en av verdens ledende bilprodusenter” sa Mong-Koo Chung, styreformann i Hyundai Motor Group, under åpningsseremonien.

Kia utvider global produksjonskapasitet

Fabrikken vil ha en årlig produksjonskapasitet på 400.000 biler, som gir Kia en total årlig kapasitet på 3.56 millioner biler. Kias mål er 5% markedsandel i Mexico, og i tillegg til å forsyne det lokale markedet er 80% av volumet som produseres her beregnet for andre land i regionen hvor etterspørselen er ventet å øke.

Fabrikken opererer foreløpig på ett skift som gir en årsproduksjon på ca 100.000 biler. Det produseres 68 biler pr. time, en bil hvert 53. sekund! I 2017 vil produksjonen økes opp mot 300.000 biler, og ved utgangen av 2018 forventer Kia at produksjonen vil økes ytterligere og ligge på 400.000 enheter.

Den nye fabrikken er topp moderne med 420 roboter som automatiserer nær sagt alle arbeidsoppgaver. Et eget kvalitetssenter er etablert for å sikre at alle biler produseres etter høyeste standard. Kia utfører kvalitetskontroll i samarbeid med sine leverandører, og eventuelle avvik skal lede til kontinuerlig forbedringer.

14.000 nye arbeidsplasser, og støtte til aktiviteter i regionen.

Et stort antall nye jobber er skapt, og ved utgangen av 2017 vil ca. 14.000 personer jobbe på Kias fabrikk, samt hos underleverandører til fabrikken.

Kia Motors Mexico vil bidra med ulike velferdstiltak i lokalområdet, som donasjon av biler til ulike organisasjoner, etablering av utdanningsinstitusjoner og stipender, samt støtteordninger til de med lav inntekt. Kia vil årlig investere rundt 1 million US dollar til gode prosjekter i Pesquería.

Kia Motors Corporation ble etablert i 1944 og er Koreas eldste produsent av motordrevne kjøretøy. Kia produserer mer enn 3 millioner biler per år ved 14 produksjons- og samlefabrikker i fem land. Salg og service skjer gjennom et nettverk av importører og forhandlere i 180 land. Kia har i dag mer enn 50,000 ansatte og en årlig omsetning på nesten 44 milliarder US dollar.

Kia Motors Europe er den Europeiske salgs- og markedsorganisasjonen til Kia Motors Corporation.Med hovedkontor i Frankfurt, Tyskland, betjenes 30 markeder i Europa.

Kia Bil Norge AS (www.kia.com) er ansvarlig for import og distribusjon av Kia i Norge, og er en del av Bertel O. Steen-konsernet.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.