Følg Kia Bil Norge AS

Oppgradert Kia Optima vises på Geneva Motorshow 2018

Pressemelding   •   feb 27, 2018 10:16 CET

Oppgradert Kia Optima vises på Geneva Motorshow 6. mars

Mot slutten av 2018 kommer Kia Optima i en oppgradert versjon med designendringer, nytt utstyr og sikkerhetsteknologi samt nye motorer. Bilen vises for første gang på 2018 Geneva International Motor Show.

Både sedanen og stasjonsvognen vil komme med to nye motorvalg: Kias helt nye ‘U3’ 1.6-liters CRDi (common-rail direct injection) diesel motor, og en 1.6 liter turbobensinmotor.

“Vi hadde rekordsalg av Optima i 2017, med et volum som gikk fra 9.600 til mer enn 16.800 biler i fjor. Optima har vært en nøkkelmodell i Kias vekst i Europa de siste årene, og bidro også meget godt i fjor med lanseringen av flere nye varianter som stasjonsvogn, GT-modeller og den nye Plug-in Hybriden», sier Michael Cole, Chief Operating Officer i Kia Motors Europa.


Nye turbomotorer
Optima vil få Kias helt nye 1.6 liter ‘U3’ diesel motor som er tilpasset Euro 6d TEMP-kravene i henhold til den nye og strengere WLTP-standarden. Den nye motoren erstatter 1.7 liters dieselmotoren, og yter 136hk og 320 Nm dreiemoment ved 2,000-2,250 rpm. I tillegg vil en 1.6 liters turbobensinmotor på 180 hk med syv trinns DCT-kasse bli tilgjengelig i Optima.

Fører vil kunne velge kjøremodus; Eco, Comfort, Sport og Smart modus tilpasset sin kjørestil og forhold. Smart Modus tilpasser oppsett etter behov og skifter automatisk mellom Eco, Comfort og Sport avhengig av forholdene.


Nytt design
Optima får flere utvendige oppgraderinger, blant annet nytt design på støtfanger og lys foran og bak. Den velkjente «tigernese-grillen» får en krom-finish for et mer sofistikert uttrykk, og en ny karosserifarge, ‘Runway Red’, samt nye felgdesign blir tilgjengelig.

I interiøret er rattet nytt, samt detaljer i sateng krom og flere tilvalg i farger og stoff. Nytt er også et stemningslys rundt dashbord og dører som kan stilles inn på seks ulike farger. Standardinnstilling er en grønn farge i Eco modus, mens lyset endres til rødt i sportmodus og blått i smart modus.


GT og GT Line
Utstyrsversjonene GT og GT Line får nye LED tåkelys, 18 tommer aluminiumsfelger, og blanke sorte detaljer på speil, sideskjørt og luftinntak i grillen. GT Line modellene får nye doble eksosrør, og på Optima GT leveres de i krom. I interiøret leveres GT-variantene med litt andre farge- og materialvalg.


Nye aktiv sikkerhetssystemer
Optima leveres med Kias siste avanserte førerassisterte systemer og aktiv sikkerhetsteknologi for å unngå eller redusere skade ved eventuell kollisjon.

Et system som varsler når fører er uoppmerksom eller trett, Driver Attention Warning (DAW) , overvåker input fra bil og fører og gir et lydsignal og viser tegn i instrumentpanelet om fører mister konsentrasjonen. I Europa er søvnige sjåfører årsaken til nesten en fjerdedel av alle alvorlige bilulykker*. USAs National Highway Traffic Safety Administration estimerer at 100.000 ulykker hvert år er et direkte resultat av trette sjåfører, noe som resulterer i 1.550 dødsfall og 71.000 skader.**

Annet sikkerhetsutstyr tilgjengelig på Optima er kollisjonsvarsel med fotgjengergjenkjenning (Forward Collision-avoidance Assist, FCA), Filholder (Lane Keeping Assist, LKA), Fjernlysassistent (High Beam Assist (HBA), og adaptive LED hovedlys. Dette gjør Optima til en av de sikreste bilene i sin klasse.


Infotainment og 360 grader kamera
Nye Optima leveres med Kias siste infotainment system med 7.0- eller 8.0-tommer skjerm, med navigasjon og Kia Connected Services driftet av TomTom®. Systemet støtter Apple CarPlay™ og Android Auto™ for full integrasjon med smarttelefon, samt trådløs lading i midtkonsollen.

Infotainment systemet er koblet til kameraer i front, på sidene og bak bilen og gir 360-graders oversikt til fører, noe som blant annet gjør parkering enklere.

Oppgradert Optima med diesel og bensinmotorene kommer for salg i Europa i Q3 2018, mens Plug-in Hybriden kommer mot slutten av året.

*’Sleepiness at the wheel’, Association des Sociétés Françaises d'Autoroutes & Institut National du Sommeil et de la Vigilance, June 2013

**National Highway Transportation Safety Administration (NHTSA) Drowsy Driving Research and Program Plan; March 2016

Kia Motors Corporation ble etablert i 1944 og er Koreas eldste produsent av motordrevne kjøretøy. Kia produserer mer enn 3 millioner biler per år ved 14 produksjons- og samlefabrikker i fem land. Salg og service skjer gjennom et nettverk av importører og forhandlere i 180 land. Kia har i dag mer enn 51,000 ansatte og en årlig omsetning på nesten 45 milliarder US dollar.

Kia Motors Europe er den Europeiske salgs- og markedsorganisasjonen til Kia Motors Corporation.Med hovedkontor i Frankfurt, Tyskland, betjenes 30 markeder i Europa.

Kia Bil Norge AS (www.kia.com) er ansvarlig for import og distribusjon av Kia i Norge, og er en del av Bertel O. Steen-konsernet.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.