Følg Kia Bil Norge AS

​Peter Schreyer feirer 10 års jubileum i Kia Motors.

Pressemelding   •   sep 21, 2016 11:34 CEST

Peter Schreyer er President og sjefsdesigner i Kia Motors Corporation.

Peter Schreyer ble ansatt som sjefsdesigner i 2006, og er nå president og sjefsdesigner for Kia Motors Corporation. Schreyer er mannen bak Kias designrevolusjon det siste tiåret, et skifte som har hatt stor betydning for hvordan Kia oppfattes i markedet. I samme periode har Kias salg økt fra 1,1 millioner biler i 2005 til 3,05 millioner biler i 2015.


Etablerte nytt image

Samme år som Peter Schreyer startet som sjefsdesigner, introduserte Kia europa-modellen cee’d og dens unike 7 års garanti. Produksjonen økte også etter hvert som nye modeller kom til. Kunder over hele verden ble oppmerksomme på Kia, og kvaliteten og fordelene man fikk med bilene. Peter Schreyers design var selve drivkraften i endringen av Kia og dets image.

“Da jeg startet var det viktig å etablere en identitet og gjenkjennelse for Kia. Men historien om hvordan våre nye modeller ble til handler om mye mer enn bare estetikk. Det innebærer vanskelige valg i hvordan man får komplekse idéer til å virke sammen og skape noe som genererer noe emosjonelt” forklarer Peter Schreyer.

De følgende årene resulterte hans visjon i et konsistent design-DNA med gjenkjennelige signaturelementer på tvers av Kias voksende modell spekter. Under Schreyers ledelse har Kia fått en tydelig identitet, betydelig høyere merkekjennskap, økt oppmerksomhet, samt en rekke moderne og fremtidsrettede biler.


‘Korea-kul’: inspirasjonen bak designen

Økt profilering av koreansk kultur rundt i verden som K-Pop, ‘Gangnam Style’, moderne arkitektur og kunst har inspirert Schreyer og hans design team.

“For designere er det viktig å ikke bare se på biler, men å interessere seg for arkitektur, kunst, musikk, industridesign, ja mange ulike retninger. Alt dette påvirker oss, og de påvirkes av oss. Generelt vet folk i dag mer om Korea og hva som rører seg der. På den ene siden har du det intense livet og «hjerterytmen» i Seoul, på den annen side har du stillheten, konsentrasjonen. Begge deler inspirerer”, sier Peter Schreyer.

Schreyers designfilosofi kommer fra den koreanske inspirasjonen ‘enkelheten i en rett linje’, som karakteriserer alle design han har hatt ansvaret for. Veksten i Kias verdensomspennende nettverk av designere med designsenter i California i USA, Frankfurt i Tyskland, og Namyang i Korea, har ført til ulike tilnærminger til filosofien.


Endret oppfatningen av Kia

Da Kia Optima ble lansert i 2010 var den en av de første modeller som helt og holdent var designet under Peter Schreyers ledelse. Modellen sees på som en katalysator for endringen av Kias produkter. I tillegg til ny teknologi og mer raffinement endret Optimas design folks oppfatning av merkevaren Kia.

Peter Schreyer har også designet en rekke konseptbiler som har utforsket og strukket grensene for Kias design. Konsepter som Track’ster (2012), GT4 Stinger (2014) og Ray (2010) har vist en spennende vinkling på Kias fremtidige design, og bidratt til stor oppmerksomhet.


Høydepunkter

Peter Schreyers favorittdesign fra de siste årene inkluderer Soul, en bil som endret merket med sin spesielle design, og nye Optima Stasjonsvogn, en bil for den europeiske livsstil.

Den slående og fremtidsrettede konseptbilen Kia GT ble lansert på Frankfurt Motor Show i 2011, og ga et hint om hvordan en 4-dørs sportssedan fra Kia kan se ut. Og denne bilen er Schreyers absolutte favoritt. “Du vet når du har flere barn at du aldri kan si hvem som er favoritten, du er like glad i alle. Slik er det også med meg og bilene, men jeg må innrømme at der er en som allikevel er litt mer spesiell. Konseptbilen GT var et drømmeprosjekt for meg og vårt designteam fordi vi fikk muligheten til å lage en ordentlig GT, en bil hvor du reiser med stil.”


Kias fremtidsdesign

Design har spilt en viktig rolle i å bygge merkevaren Kia og endre synet på merket og dets produkter de siste årene. Det samme store fokus på design vil fortsette også fremover. Mange nye lanseringer i nye segmenter de neste årene, og den kontinuerlige utskifting med nye modellgenerasjoner, gjør at design fortsatt vil være en premissgiver for Kias suksess i fremtiden.

“Det som virkelig trigger meg er hvor fort dette selskapet utvikler seg. Selskapet som du kjenner det fra 10, ja bare 5 år siden, eksisterer ikke lengre. Du kan se det i de minste detaljer. Du kan føle det i de sofistikerte materialene. Det er viktig at endringer vi gjør alltid har en nytte og er til det bedre, og ikke skjer kun for å se bedre ut” konkluderer Schreyer.

Kia Motors Corporation ble etablert i 1944 og er Koreas eldste produsent av motordrevne kjøretøy. Kia produserer mer enn 3 millioner biler per år ved 14 produksjons- og samlefabrikker i fem land. Salg og service skjer gjennom et nettverk av importører og forhandlere i 180 land. Kia har i dag mer enn 50,000 ansatte og en årlig omsetning på nesten 44 milliarder US dollar.

Kia Motors Europe er den Europeiske salgs- og markedsorganisasjonen til Kia Motors Corporation.Med hovedkontor i Frankfurt, Tyskland, betjenes 30 markeder i Europa.

Kia Bil Norge AS (www.kia.com) er ansvarlig for import og distribusjon av Kia i Norge, og er en del av Bertel O. Steen-konsernet.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.