Følg Kia Bil Norge AS

Premiere for Kia Optima Stasjonsvogn

Pressemelding   •   feb 18, 2016 07:16 CET

Tirsdag 1. Mars viser Kia sin nye Optima stasjonsvogn på bilmessen i Genève. Bilen er inspirert av konseptbilen SPORTSPACE som ble vist i fjor, og viderefører den flotte designen til den nylanserte Optima i sedan-utgaven.

Optima stasjonsvogn er meget praktisk med bagasjerom på 553 liter, seter som kan legges ned og splittes 40:20:40, og elektrisk åpning og lukking av bakluke med håndfri funksjon. Bilen får samme bredde (1,860 mm) og lengde (4,855 mm) som sedanen, men blir 5 mm høyere (1,860 mm).

“Optima er et viktig produkt for Kia i Europa. Stasjonsvognen vil øke vår tilstedeværelse i D-segmentet, og spille en viktig rolle i å tiltrekke nye kunder til merket”, uttaler Michael Cole, COO for Kia Motors Europe. Optima stasjonsvogn vil komme for salg i Europa i Q4 2016.


Motorer
Stasjonsvognen vil bli tilgjengelig med en 1.7 liter CRDi dieselmotor med 141 hk, en 2.0 liter bensinmotor med 163 hk og i en GT-versjonen utstyrt med Kias nye 2.0 liter turbo bensinmotor med 245 hk.

Sedanens uavhengige hjuloppheng er overført til stasjonsvognen, mens fjæring og støtdempere er tilpasset stasjonsvognens vektfordeling. Elektronisk justerbart understell med innstillingsmuligheter tilpasset europeisk smaker standard på GT-versjonen, og kan velges som tilbehør til biler med 1.7 liters CRDi dieselmotor.


Android Auto™ og Apple CarPlay™
Interiøret er førerorientert, og leveres med teknologi som vanligvis assosieres med biler i klassen over. Kia har satset på en mer premium følelse med bruk av myke materialer.

Optima stasjonsvogn vil være av de første modeller fra Kia som får Android Auto™, utviklet mot Android telefoner, og Apple CarPlay™ for iPhone. Begge systemer har stemmestyring som tillater fører å holde oppmerksomheten på veien til enhver tid.

Navigasjonssystemet tilbyr Kia Connected Services med oppdatert kjøreorientert informasjon. Systemet driftes av TomTom, og tilkoblingsmuligheter inkluderer blant annet traffikkoppdateringer, varsel om fartskontroll, søk og værmelding. Annet tilgjengelig utstyr er blant annet trådløs mobillading, 360-graders kamera og Smart Parking Assist System (SPAS).


Sikkerhet
Kias ingeniører har tatt sikte på toppresultat med 5 stjerner i kollisjonstester utført av Euro NCAP, og leveres med en rekke aktive og passive sikkerhetssystemer. Optima stasjonsvogn kan leveres med utstyr som blant annet: Adaptiv Smart Cruise Control (SCC), Automatisk nødbremsesystem, Lane Keeping Assist System (LKAS), Fjernlysassistent, Skiltleser, Blindsonevarsel, Varsling for kryssende trafikk ved rygging ut av parkeringsplass.

Full pressemelding med tekniske spesifikasjoner er vedlagt (Word dokument).

Kia Motors Corporation (www.kia.com) ble etablert i 1944 og er Koreas eldste produsent av motordrevne kjøretøy. Kia produserer mer enn 3 millioner biler per år ved 10 produksjons- og samlefabrikker i fem land. Salg og service skjer gjennom et nettverk av importører og forhandlere i 180 land. Kia har i dag mer enn 50,000 ansatte og en årlig omsetning på nesten 44 milliarder US dollar.

Kia Motors Europe er den Europeiske salgs- og markedsorganisasjonen til Kia Motors Corporation.Med hovedkontor i Frankfurt, Tyskland, betjenes 30 markeder i Europa.

Kia Bil Norge AS (www.kia.no) er ansvarlig for import og distribusjon av Kia i Norge, og er en del av Bertel O. Steen-konsernet.

Vedlagte filer

Word-dokument

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.