Følg Kia Bil Norge AS

​Tre priser til Kia i den prestisjefulle designkonkurransen iF Design Awards 2017.

Pressemelding   •   feb 07, 2017 10:24 CET

Nye Kia Niro vinner prestisjefull designpris.

Tre priser til Kia i den prestisjefulle designkonkurransen iF Design Awards 2017.

Kias tre nyeste modeller, Niro, Optima Stasjonsvogn og Rio vinner alle hver sin pris i kategorien produktdesign. Det er nå det åttende året på rad hvor Kia henter hjem minst en pris i konkurransen, og hele 12 Kia-modeller har nå en iF Design Award.

“Å vinne i iF Design Awards er en stor anerkjennelse til våre designere. Utviklingen av disse tre bilene har vært et tett samarbeid mellom våre designsenter i Korea, Tyskland og USA. Med Niro og Optima har vi tatt steget inn i nye segmenter, og småbilen Rio har blitt helt ny og fått en mer moden karakter.” sier Peter Schreyer, president og sjefsdesigner for Kia Motors Corporation.

Kia Niro ble lansert i august 2016, og kombinerer de praktiske egenskapene hos en crossover med en kul og sporty design. Niro har blitt en salgssuksess, og skiller seg fra andre hybride modeller som den første hybride crossoveren.

Optima stasjonsvogn er spesielt utviklet for det europeiske markedet, og er Kias første stasjonsvogn i D-segmentet. Den har en sporty design med elegante linjer, og et interiør med høy materialkvalitet og alt av moderne utstyr.

Nykommeren Rio lanseres i månedsskiftet mars / april, og designen er mer sporty og kjøreegenskapene bedre. Interiøret er moderne og elegant, innvendig plass er bedre, og bagasjerommet er klassens største.

iF Design Award 2017: over 5.500 produkter fra 59 land innlevert

Siden starten i 1953 har iF Design Award vært en av verdens viktigste konkurranser innen design, og er i dag en av de største. Innleverte bidrag bedømmes i en av syv kategorier: produkt, emballasje, kommunikasjon og service, arkitektur, interiørdesign og profesjonelle konsepter.

Niro, Optima og Rio ble alle tildelt pris i produktkategorien. I årets konkurranse ble det levert inn bidrag fra 59 land, og 5.575 produkter ble vurdert av en uavhengig internasjonal jury bestående av 58 design eksperter. Mer om konkurransen og vinnerne kan leses på hjemmesiden www.ifdesign.de

Kia Motors Corporation ble etablert i 1944 og er Koreas eldste produsent av motordrevne kjøretøy. Kia produserer mer enn 3 millioner biler per år ved 14 produksjons- og samlefabrikker i fem land. Salg og service skjer gjennom et nettverk av importører og forhandlere i 180 land. Kia har i dag mer enn 51,000 ansatte og en årlig omsetning på nesten 45 milliarder US dollar.

Kia Motors Europe er den Europeiske salgs- og markedsorganisasjonen til Kia Motors Corporation.Med hovedkontor i Frankfurt, Tyskland, betjenes 30 markeder i Europa.

Kia Bil Norge AS (www.kia.com) er ansvarlig for import og distribusjon av Kia i Norge, og er en del av Bertel O. Steen-konsernet.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.