Følg Kia Bil Norge AS

Verdenspremiere for Kia Stinger på North American International Auto Show

Pressemelding   •   jan 09, 2017 00:31 CET

Kia Stinger hadde verdenspremière på North American International Auto Show i Detroit.

Kia fikk mye oppmerksomhet da de i natt norsk tid introduserte sin råeste bil noensinne, 2018 Kia Stinger (Stinger) på North American International Auto Show i Detroit.  

Stinger er en videreutvikling av konseptbilen GT, og er en femseters sedan som er den raskeste bilen produsert av Kia noensinne. Det er Peter Schreyer, sjefsdesigner i Kia Motors, og hans team i Frankfurt som er ansvarlig for Stinger, de designet også konseptbilen GT i sin tid. “Med Stinger handler det ikke om å ankomme først, alt handler om selve reisen, det er lidenskap”, sier Gregory Guillaume, sjefsdesigner for Kia Motors Europe.

Albert Biermann, som kom fra BMW til Kia i desember 2014, er ansvarlig for oppsett og kjøreegenskaper sammen med sitt team av ingeniører i Korea og på Nürburgring testsenter. 

Når Stinger kommer for salg mot slutten av 2017 er det med tre ulike motoralternativer, åtte trinns automatkasse, bakhjulsdrift eller firehjulstrekk. En  2.2 ltr diesel med 202 hk, en 2.0 ltr. turbobensinmotor med 255 hk og en 3.3 ltr. turbobensin med 370 hk. Kias måltall for bilen er 0-100 på 5.1 sekunder og toppfart på 269 km/t.

Se komplett pressemelding med alle tekniske detaljer vedlagt.

.

Kia Motors Corporation ble etablert i 1944 og er Koreas eldste produsent av motordrevne kjøretøy. Kia produserer mer enn 3 millioner biler per år ved 14 produksjons- og samlefabrikker i fem land. Salg og service skjer gjennom et nettverk av importører og forhandlere i 180 land. Kia har i dag mer enn 50,000 ansatte og en årlig omsetning på nesten 44 milliarder US dollar.

Kia Motors Europe er den Europeiske salgs- og markedsorganisasjonen til Kia Motors Corporation.Med hovedkontor i Frankfurt, Tyskland, betjenes 30 markeder i Europa.

Kia Bil Norge AS (www.kia.com) er ansvarlig for import og distribusjon av Kia i Norge, og er en del av Bertel O. Steen-konsernet.

Vedlagte filer

Word-dokument

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.