Følg Kia Bil Norge AS

Verdenspremiere for nye Kia Soul EV i Los Angeles.

Pressemelding   •   nov 28, 2018 23:15 CET

Nye Kia Soul EV ble vist for første gang på Los Angeles Auto Show i dag, og kommer for salg i Norge 2. kvartal 2019.

- Elektrisk motor på 204 hk, dreiemoment på 395 Nm
- Batteri på 64 kWh
- Ladesystem; Combined Charging System (CCS)
- Salg av Soul EV starter i første halvdel i 2019

___________________________

Kia Motors viste i dag en helt ny generasjon av Soul EV på Los Angeles Auto Show. Den beholder sitt sterke DNA og spesielle design, og kommer med et batteri på 64 kWh, som vil gi en betydelig lengre rekkevidde enn dagens modell. Ladesystemet blir CCS (Combined Charging System).


Mer engasjerende kjøreegenskaper

Med motor på 204 hk og et dreiemoment på 395 Nm har nye Soul EV mer kraft og akselererer hurtigere enn dagens modell. Kjøreegenskaper er forbedret, med uavhengig hjuloppheng bak, og man kan velge mellom fire ulike kjøremodus; Eco, Comfort, Sport og Eco+. De ulike kjøremodi kontrollerer graden av regenerativ bremsing, klimaanlegg og gir mulighet til å sette fartsbegrensing for å optimalisere effektiviteten under ulike kjøreforhold.

Det regenerative bremsesystemet styres med hendler på rattet, og det er fire ulike nivåer. Et ‘Brake and Hold’ system gjør at man kan benytte hendlene til å stoppe bilen helt. Systemet justerer bremsenivået etter trafikk som avdekkes foran, noe som gir smidig kjøring. Instrumentpanelet viser hele tiden reelt energiforbruk.


Beholder sitt ikoniske design

Helt nye Soul får nytt design men den firkantede formen videreføres. Støtfangerene både foran og bak er endret for et mer aerodynamisk uttrykk. Ladeport er plassert i front med type 2 kontakt. LED lys går i en linje langs hele fronten og gir et bredere, tøffere og mer stabilt uttrykk.


Moderne teknologi for bedret sikkerhet

Nye Soul EV kommer med en rekke avanserte løsninger for å forbedre sikkerhet og kjøreopplevelse. Førersystemer inkluderer blant annet ‘shift-by-wire’ girhjul og en 10.25 tommer berøringsskjerm med ryggekamera. Infotainmentsystemet støttes av Apple CarPlay og Android Auto, samt trådløs tilkobling via Bluetooth med stemmegjenkjenning.

Av aktive sikkerhetssystemer er blant annet kollisjonsvarsel, filskift varsel- og holder, førervarsel ved tretthet og varsel for kryssende trafikk bak tilgjengelig. Kjøpere kan velge mellom to utgaver, Soul EV og Soul EV Designer Collection. I tillegg til alt fra standardmodellen får man med Designer Collection tofarget lakk, Harman-Kardon lydsystem med 10 høyttalere og ekstern forsterker, trådløs lader for smarttelefon og skinnratt.


I salg fra første halvdel nest år

Soul produseres på Kias fabrikk i Gwangju i Korea, og kommer for salg i Europa første halvdel av 2019. Alle detaljer i pressemeldingen relaterer til Kia Soul med amerikanske spesifikasjoner. Europeiske spesifikasjoner og priser annonseres nærmere lansering.

Kia Motors Corporation ble etablert i 1944 og er Koreas eldste produsent av motordrevne kjøretøy. Kia produserer mer enn 3 millioner biler per år ved 14 produksjons- og samlefabrikker i fem land. Salg og service skjer gjennom et nettverk av importører og forhandlere i 180 land. Kia har i dag mer enn 51,000 ansatte og en årlig omsetning på nesten 47 milliarder US dollar.

Kia Motors Europe er den Europeiske salgs- og markedsorganisasjonen til Kia Motors Corporation.Med hovedkontor i Frankfurt, Tyskland, betjenes 30 markeder i Europa.

Kia Bil Norge AS (www.kia.com) er ansvarlig for import og distribusjon av Kia i Norge, og er en del av Bertel O. Steen-konsernet.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.