Følg Kia Bil Norge AS

Verdenspremière på nye Kia Rio

Pressemelding   •   sep 16, 2016 15:13 CEST

Nye Kia Rio kommer i februar 2017.

Helt nye Kia Rio får verdenspremière på bilutstillingen Mondial de l’Automobile i Paris 29. September. Det er fjerde generasjon Rio som lanseres, og modellen er Kias mest populære med mer enn 473.000 solgte biler i 2015.

Nye Kia Rio har en tøff og sporty design, er klasseledende på innvendig plass, har bedre kjøreegenskaper, mye nytt utstyr og det siste innen sikkerhetsteknologi.

B-segmentet er det største segmentet i Europa, og Kia regner med å selge opp mot 100.000 biler det første fulle salgsåret. Produksjonen starter mot slutten av året på Kias fabrikk i Sohari, Korea.


Tøff design

Nye Rio har et skarpt design med lenger panser, lenger akselavstand og en markant c- stolpe, dette gir et mer modent og balansert uttrykk enn forgjengeren. Kias signaturgrill «tigernesen» er smalere og noe lengre. Nye Rio er bredere og lavere enn forrige generasjon, og endringer i fronten og plassering av tåkelysene bidrar til et kraftigere utseende. Kunder vil kunne velge mellom 8 karosseri-farger og tre ulike felgdesign fra 15-17'’.


Moderne interiør

Nye Rio har et moderne og ergonomisk interiør, og med rette linjer virker kupéen bredere og mer romslig. Dashbordet er rettet mot føreren, og gir et sporty og førerorientert miljø. I senter sitter et helt nytt infotainmentsystem med 5 eller 7’’ berøringsskjerm hvor man styrer radio, navigasjon og alt av tilkobling.

Kunder kan også velge Android Auto™ eller Apple CarPlay™, og Kias Connected Services med teknologi fra TomTom® blir tilgjengelig. Her får man oppdaterte meldinger om trafikk, fotobokser, lokalt søk og vær. I Europa vil biler med navigasjonssystem få Kias Connected Services uten ekstra kostnad i syv år etter bilkjøpet.

Nye Rio kan leveres med nøkkelfri betjening, varme i seter og ratt, regnsensor, automatiske frontlys og ryggekamera. Interiøret kommer i sort eller grått, med tilvalg i rødt.


Bedre plass og større bagasjerom

Nye Rio er klasseledende på innvendig plass. 10 mm lengre akselavstand og 15 mm lengre karosseri bidrar til mer plass i kupéen og større bagasjerom (325 ltr.). Benplassen øker til 1.120 mm foran og 770 mm bak, og nye Rio har bedre skulderplass og takhøyde enn de fleste andre biler i klassen. Smalere C-stolper og optimalisert plassering av sidespeilene bedrer sikt og minimerer blindsonen for fører.


Motorutvalg

Rio leveres med Kias nyeste 1.0-liters turbo bensinmotor med 100 HK eller 120 HK, en 1.25 og en 1.4-liters bensinmotor, samt en 1.4-liters dieselmotor med 70 HK eller 90 HK.


Sikkerhet

Nye Rio blir en av de sikreste bilene i sin klasse med Kias avanserte sikkerhetssystemer, Advanced Driver Assistance Systems (ADAS). Rio leveres med automatisk nødbrems med registrering av fotgjengere, og systemet kombineres med filskiftvarsler.

Rio er konstruert for å klare de mest krevende kollisjonstester, og målet er 5 stjerner i Euro NCAPs tester når bilen er utstyrt med ADAS-teknologi. Sammenlignet med utgående modell er det benyttet mer høyfast stål i karosseriet; 51% mot tidligere 33%. 6 kollisjonsputer og ISOFIX fester for barneseter leveres som standard.

I tillegg til å være sikker, skal nye Rio få enda bedre kjøreegenskaper. Det er gjort en rekke forbedringer på chassis og oppheng, og Kias utviklingsteam har hatt fokus på større kjøreglede med mer direkte respons, samtidig som komforten skulle forbedres.


Salg

Helt nye Rio er forventet å komme for salg i Norge i februar / mars 2017. Rio vil, som alle Kias modeller, ha den unike 7-år / 150,000 km garantien.

Full pressemelding med tekniske spesifikasjoner ligger vedlagt.

Kia Motors Corporation ble etablert i 1944 og er Koreas eldste produsent av motordrevne kjøretøy. Kia produserer mer enn 3 millioner biler per år ved 14 produksjons- og samlefabrikker i fem land. Salg og service skjer gjennom et nettverk av importører og forhandlere i 180 land. Kia har i dag mer enn 50,000 ansatte og en årlig omsetning på nesten 44 milliarder US dollar.

Kia Motors Europe er den Europeiske salgs- og markedsorganisasjonen til Kia Motors Corporation.Med hovedkontor i Frankfurt, Tyskland, betjenes 30 markeder i Europa.

Kia Bil Norge AS (www.kia.com) er ansvarlig for import og distribusjon av Kia i Norge, og er en del av Bertel O. Steen-konsernet.

Vedlagte filer

Word-dokument

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.