Følg Kia Bil Norge AS

Karim Habib ny Senior Vice President Design for Kia .

Nyhet   •   sep 10, 2019 13:38 CEST

Karim Habib starter som Senior Vice President og sjef for Kia Design Center.

Kia Motors Corporation har utnevnt Karim Habib til Senior Vice President og sjef for Kia Design Center. Habib starter i oktober, og vil jobbe fra Kias globale designsenter i Namyang, Korea.

Habib vil ha ansvar for Kias designteam for eksteriør, interiør, farger og materialer, og vil være med og lage Kias   fremtidige designstrategi. Habib rapporterer til Luc Donckerwolke, Executive Vice President and Chief design Officer i Hyundai Motor Group.

Habib er kjent for sin evne til å reflektere merkets identitet i sitt design, og bringer med seg over tjue års erfaring fra premium merker. Han kommer fra stillingen som Executive Design Director hos INFINITI Motor Company, hvor han var ansvarlig for deres siste konseptbiler. Han har tidligere jobbet både for BMW og Daimler. Habib er født i Libanon, og studerte Mechanical Engineering på McGill University i Canada, samt Transportation Design ved Art Center College of Design i California. Han snakker flytende engelsk, fransk, tysk og italiensk.

“Kia er et ambisiøst merke i vekst, og de har en klar strategi for elektrifisering og innovasjon innen mobilitet”, sier Habib. “Jeg er veldig glad for bli en del av denne reisen, og å få være med å styrke Kia videre inn i fremtidens bilindustri som vil by på mange utfordringer og muligheter. Jeg ser frem til å arbeide med Donckerwolke som jeg har beundret arbeidet til i mange år, og selvfølgelig Kias designteam som virkelig har markert seg med fremragende design.”

“Med sin internasjonale erfaring vil Habib bli en styrke for Kia”, sier Donckerwolke. “Vi setter stor pris på Karims talent og erfaring, og han kommer inn i på et viktig tidspunkt for å ta Kia videre inn i fremtiden, og ytterligere styrke vårt dyktige designteam som har vunnet mange internasjonale designpriser”

Karim Habib career highlights:

2017 ~ 2019: Executive Design Director INFINITI, Nissan Motor Company

2012 ~ 2017: Head of Design BMW Automobiles, BMW Group

2011 ~ 2012: Head of Exterior Design BMW Automobiles, BMW Group

2009 ~ 2011: Senior Manager Advanced Design Germany, Daimler

2007 ~ 2009: Chief Designer Advanced Design, BMW Group

2004 ~ 2007: Senior Designer (Exterior Production Design), BMW Group

2002 ~ 2003: Exterior/Interior Designer - Advanced Design, BMW Group

1998 ~ 2001: Exterior/Interior Production Designer, BMW Group

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.